Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Gudļevskis par iespēju iekļūt NHL kluba Lightning sastāvā: Pagaidām grūti teikt, kas notiks tālāk

hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis no spēlēšanas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ir patālu, intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" izteicies pats hokejists. 

Jau vēstīts, ka pēc teicami aizvadītā pasaules čempionāta, kur Gudļevskis valstsvienības rindās piedzīvoja debiju šāda mēroga sacensībās, latviešu vārtsargu NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning". Pēcāk viņš devās uz vienības jauno talantu treniņnometni, lai pierādītu savu varēšanu. 

Intervijā Gudļevskis atklāja, ka Tampabejas komandas treneri esot bijuši apmierināti ar latvieša sniegumu, lai gan pats vārtsargs atzina, ka nebija savā labākajā formā. "Ir tik daudz lietu, pie kā pielikt šajā vasarā." 

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gudļevskis izvēlējās atstāt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", lai jau šogad cīnītos par iespēju spēlēt NHL. Šobrīd tiek risināti juridiskie jautājumi, lai Gudļevskis varētu noslēgt līgumu ar NHL klubu, jo viņam ir spēkā esošs līgums ar "Dinamo" uz vēl vienu sezonu. 

"No spēlēšanas NHL esmu patālu," atklāja Gudļevskis. "Tāpat vien iespēju nedos. Ar gadiem spēlējot, piemēram, Amerikas hokeja līgā (AHL) un smagi strādājot, var iegūt šādu iespēju. Pagaidām grūti teikt, kas notiks tālāk." 

Pēc jauno talantu nometnes šobrīd 20 gadus vecais Gudļevskis jutis, ka "Lightning" interese par latviešu vārtsargu neesot mazinājusies. "Jutu, ka viss ir kārtībā un viņus interesēju. Tomēr grūti līdz galam izprast, jo viņi it ļoti atvērti un laipni cilvēki." 

Savukārt viens no Gudļevska galvenajiem konkurentiem krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš par Latvijas izlases hokejistu ir divus gadus jaunāks, nākamo sezonu visticamāk aizvadīšot KHL vienībā Ufas "Salavat Julajev". 

"Treniņnometnē sajūtas bija līdzīgas, kad devos uz pirmo "Dinamo" treniņu, lai gan Tampabejā trenējās tikai jaunie hokejisti," sacīja Gudļevskis. "Lightning" ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans latvietim atklājis, ka par vārtsargu labus vārdus aizlicis Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans. 

Gudļevskis, kurš 31.jūlijā svinēs savu 21.dzimšanas dienu, līgumu ar Rīgas "Dinamo" noslēdza 2010.gada vasarā un iepriekšējās trīs sezonas aizvadīja KHL komandas jaunatnes vienībā "Rīga", kas cīnās Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). 

Kopā Gudļevskis MHL regulārajos čempionātos aizvadīja 145 spēles (92,2% atvairītu metienu, vidēji zaudēti 2,21 vārti, 11 sausās spēles) un 10 "play-off" mačus (85,0% atvairītu metienu un vidēji 4,71 zaudēti vārti). 

Pagājušajā sezonā Gudļevskis debitēja arī Rīgas "Dinamo" sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs (82 minūtes un 27 sekundes), kurās atvairīja 92,1% metienu un vidēji zaudēja 2,18 vārtus. Tāpat aizvadītajā sezonā Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs (92,5% atvairītu metienu un vidēji 2,22 zaudēti vārti) un tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā. Pirms tam viņš ir spēlējis arī Latvijas U-20 un U-18 izlašu sastāvos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi