Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jakam vienīgie vārti Rīgas Dinamo zaudējumā Sočos

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo svētdien trīs izbraukuma spēļu sēriju sāka ar zaudējumu Jāņa Jaka pārstāvētajai Soču vienībai.

Rīgas komanda ar rezultātu 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) zaudēja "Soču" vienībai , otro reizi šosezon piekāpjoties "Sočiem" bez gūtajiem vārtiem.

Vienīgos vārtus spēlē guva Jānis Jaks.

Pirmajā trešdaļā komandas spēlēja līdzīgi, ik pa laikam uzbrūkot uz abiem vārtiem, taču, tuvojoties trešdaļas izskaņai, Edgars Kulda par klupināšanu sagādāja mājiniekiem iespēju spēlēt vairākumā. 

Ar spēcīgu metienu gandrīz no zilās līnijas mājiniekus vadībā izvirzīja Jānis Jaks. Īsi pēc tam arī "Sočiem" nācās spēlēt mazākumā par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet, lai arī rīdzinieki gandrīz visu vairākumu uzturējās pretinieku aizsardzības zonā, neizdevās tikt pie vārtu gūšanas iespējām.

Otrajā trešdaļā, spēlējot vairākumā, no tuvas distances Dārziņš neguva vārtus, bet mājinieku vārtsargs Magnuss Helbergs turpināja veiksmīgi aizsargāt "Soču" vārtus. 

Rīdzinieki vēlreiz, spēlējot mazākumā, spēja nosargāt savus vārtus. Trešdaļas pēdējās sekundēs Rīgas komanda kļūdījās uzbrukumā un pie lieliskas iespējas pretuzbrukumā tika mājinieki, taču "Dinamo" glāba Jūliuss Hudāčeks, kurš atvairīja ripu.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā "Dinamo" vairākkārt devās ātros uzbrukums uz pretinieku vārtiem, taču Hellbergs atvairīja visus viesu komandas mēģinājumus gūt vārtus.

Spēles 53.minūtē pie iespējas spēlēt vairākumā tika Rīgas komanda. Pēc 30 sekunžu pārtraukuma rīdzinieki uzvarēja iemetienā un uzreiz tika pie metiena iespējas, taču ripa netika līdz vārtiem. Atkārtoti nostājoties uzbrukumā, "Dinamo" vairs nespēja izkārtot tik labas iespējas. 

Pēdējā minūtē, spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, Rīgas komandai pēc ilgstoša uzbrukuma pie mājinieku vārtiem tomēr nespēja gūt vārtus.

Kopvērtējumā Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 25 punktiem 29 spēlēs ierindojas 11.vietā, bet "Soču" vienība pēc šīs spēles pakāpās uz desmito vietu ar izcīnītiem 26 punktiem 31 spēlē.

Šosezon komandas jau bija tikušās trīs reizes. Pirmajā reizē ar 3:1 uzvaru svinēja rīdzinieki, taču pārējās divās reizēs pārāki bija "Soču" hokejisti (3:2 pagarinājumā un 3:0). Kopumā KHL ietvaros abas komandas ir aizvadījušas 21 savstarpējo maču, no kuriem trijos uzvaru izcīnīja Rīgas "Dinamo", tikai vienā spēlē uzvarot pamatlaikā.

Nākamo maču rīdzinieki aizvadīs 23.novembrī, izbraukumā tiekoties ar Kazaņas "Ak Bars", bet 25.novembrī viesosies pie Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Dinamo" galvenā trenera pienākumus izpilda Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi