Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lipmans vēlas aizliegt jaunatnes hokeja klubiem spēlēt čempionātos Krievijā

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir pieļāvusi lielu kļūdu, ļaujot jaunatnes hokeja klubiem spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas un Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā, uzskata LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Ja Lipmans paliks prezidenta amatā pēc drīzumā gaidāmās pārvēlēšanas, viņš ir apņēmies nākamajā sezonā liegt klubiem spēlēt ārvalstīs, ļaujot to vienīgi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Rīgas Dinamo un tās jaunatnes klubam Rīga, kas spēlē MHL A divīzijā.

"Federācija pieļāva lielu kļūdu, ļaujot Krievijā spēlēt tik daudz komandām," otrdien preses konferencē pastāstīja LHF prezidents. "Cilvēki sūdzas, ka Latvijas čempionāta līmenis nav spožs, bet tagad tas ir vēl vairāk pastiprinājies."

Kā ziņots, gaidāmajā sezonā MHL B divīzijā spēlēs jau trīs Latvijas komandas - Juniors, kas ir Dinamo sistēmas vienība, Prizma/Rīga un Liepājas metalurgs. Tāpat vairākas Rīgas jaunatnes komandas jau otro sezonu cīnīsies Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā.

Juniors un Prizma/Rīga komandu spēlētāji pagājušajā sezonā cīnījās gan MHL B divīzijā, gan Latvijas čempionātā, kas veidoja ļoti saspringtu spēļu grafiku, un jaunajiem hokejistiem bija jāaizvada līdz pat 80 spēlēm.

"Bērniem, kam ir jāmācās, aizvadīt pa 70-80 spēlēm sezonā nav normāli. Viņiem turklāt nav laika trenēties, jo visu laiku pavada vilcienā vai autobusā," atgādināja Lipmans. "Ja es palikšu prezidenta amatā, aizliegšu spēlēt Krievijā. Paliks viena MHL komanda, lai sagatavotu rezerves Dinamo, bet pārējām kategoriski aizliegšu."

Lipmans uzsvēra, ka pirms 5-6 gadiem Latvijā bijis "fantastisks vietējais čempionāts". "Cilvēki uz izslēgšanas spēlēm nevarēja tikt hallēs."

"Tomēr mēs paši esam vainīgi, ka devām iespējas spēlēt ārzemēs," Lipmans atgādināja, ka viss sācies ar klubu dalību Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ). "Mēs gribējām spēlēt viņu čempionātā, bet baltkrievi pēc izlašu līmeņa tagad ir zem Latvijas. Hokeju vajag attīstīt šeit."

Lipmans norādīja, ka kopumā tautai jābūt apmierinātai ar hokeju izlašu rezultātiem, atgādinot, ka gaidāmajā sezonā pasaules čempionāta A divīzijā spēlēs gan U-18, gan U-20 valstsvienības. "Latvija pierādījusi, ka mums ir talantīgi un labi spēlētāji. Katru gadu savā starpā strīdamies un neesam apmierināti, bet rezultāti ir. Tagad nākamais solis būs pieaugušo izlases kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm, kas gan arī būs smagi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi