Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

papildināta - Kulda ar diviem vārtu guvumiem nodrošina Sibirj uzvaru; Dārziņam savainojums

Divus vārtus vairākumā pirmdien guva KHL kluba Novosibirskas Sibirj aizsargs Artūrs Kulda, palīdzot komandai ar 5:3 izbraukumā pārspēt Maskavas Spartak. Sešās spēlēs Kuldas kontā nu ir pieci precīzi metieni.

Kulda spēles 35.minūtē panāca 2:1, bet 48.minūtē jau 4:1. Pēcāk gan Spartak divus vārtus atguva un noņēma vārtsargu, par ko samaksāja ar piekto ripu savos vārtos. Kulda laukumā pavadīja 24 minūtes un 41 sekundi, kopumā piecas reizes apdraudot Sergeja Borisova sargātos Spartak vārtus. Jāpiezīmē, ka visos piecos Sibirj vārtu guvumos piedalījās somu uzbrucējs Jori Lehtera - vārti un četras rezultatīvas piespēles. Sešās spēles viņam jau 12 (4+8) rezultivitātes punkti un soms kļuvis par līgas rezultatīvāko hokejistu.

Pirmdien  izbraukumā pie graujošas uzvaras tika Laura Dārziņa pārstāvētā komanda Kazaņas Ak Bars, kas ar 5:0 sagrāva aizvadītās sezonas Gagarina kausa finālistus Omskas Avangard, kuru sastāvā spēlē Georgijs Pujacs. Lauris Dārziņš otrās trešdaļas sākumā saskrējās ar pretinieku hokejistu un laukumā vairs neatgriezās.

Divas bezatbildes ripas Ak Bars iemeta jau pirmajā periodā un šāds rezultāts turējās līdz pat pēdējās trešdaļas sākumam, kad Iļja Ņikuļins panāca 3:0. Noslēdzošajās minūtēs Ak Bars realizēja vēl divas iespējas vairākumā, sagraujot laukuma saimniekus ar 5:0.

Dārziņš uzvarētāju sastāvā uz ledus pavadīja vien nepilnas septiņas minūtes, pēc gūtā rokas savainojuma laukumā vairs neatgriežoties, savukārt Pujacs spēlēja Avangard trešajā aizsargu pārī (spēles laiks 16:16 minūtes). Aizvadītajos sešos mačos Dārziņš izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet Pujacs pie rezultivitātes punktiem nav ticis.

Jāpiezīmē, ka pleca savainojuma dēļ Dārziņš bija spiests izlaist teju visu iepriekšējo sezonu - uzbrucējs aizvadīja vien 15 spēles regulārajā turnīrā (2+5) un vēl četras - play-off. 

Tikmēr citā spēlē Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas Jugra komanda ar 1:3 savā laukumā atzina Ufas Salavat Julaev pārākumu. Masaļskis jau trešo spēli pēc kārtas vēroja no rezervistu soliņa.

Savukārt Maskavas CSKA ar trešajā uzbrucēju virknējumā spēlējošo Jāni Spruktu pēcspēles metienos salauza Čehovas Vitjaz pretestību - 5:4. Sprukts uz ledus pavadīja 17:59 minūtes, uzvarot 10 no 17 iemetieniem. 

Pirmo vārtus sezonā guva Doņeckas Donbass aizsargs Oskars Bārtulis, taču tas neglāba viņa pārstāvēto klubu no zaudējuma Novokuzņeckas Metallurg vienībai - 3:4 pēcspēles metienos. Oskars laukumā pavadīja 12:34 minūtes, izdarīja trīs metienus, bet 2.perioda beigās nopelnīja lielo sodu - 5+20 minūtes par uzbrukumu pretinieka galvas apvidū.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KHL spēles 17.09

Avangard - Ak Bars 0:5
Baris - Ņeftehimik 2:3 OT
Jugra - Salavat Julaev 1:3
Vitjaz - CSKA 4:5 B
Spartak - Sibirj 3:5
Donbass - Metallurg Nk 3:4 B
Dinamo Mn - Lev 0:4
Dinamo R - Amur 2:1
Slovan - SKA

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Treneris un pretinieki pēc sērijas slavē Šilovu

23 gadus vecais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs lieliski aizvadīja šīs sezonas Stenlija kausa spēles, pēc izkrišanas no Stenlija k...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi