Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināts (10:40) - Ķēniņa pārstāvētā Canucks nonāk zaudējuma attālumā no sezonas beigām

Trešo neveiksmi Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā otrdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras Canucks vienība, kas viesos ar 1:3 (1:3, 0:0, 0:0) atzina citas Kanādas komandas Kalgari Flames pārākumu. Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām Vankūvera atrodas iedzinējos ar 1-3.

Visi četri vārti šajā spēlē tika gūti jau pirmajās 20 minūtēs. Jau pēc nepilnām četrām spēlētām minūtēm, kad uz noraidīto soliņa atradās tieši Ķēniņš, Flames līdzjutējus vairākumā iepriecināja Džonijs Gudro, bet Canucks visai drīz neizšķirtu panāca kapteinis Henriks Sedīns, arī vairākumā. Tikai minūti vēlāk Jirži Hudlers atkārtoti vadībā izvirzīja mājiniekus, bet perioda pēdējā minūtē Sems Benets panāca jau 3:1 Flames labā. Turpmākajos divos periodos nevienu no vārtsargiem pārspēt neizdevās, mačam noslēdzoties ar mājinieku panākumu.

Pēc pirmā perioda vārtus atstāja Canucks zviedru vārtsargs Edijs Laks, kura vietā stājās Raiens Millers. Viņš atvairīja visus 15 mājinieku metienus otrajā un trešajā periodā. Tikmēr šveicietis Jonass Hillers Flames vārtos tika galā ar 28 viesu raidījumiem.

Ķēniņš sev atvēlētājās nepilnās 11 minūtēs (10:41) atzīmējās ar jau minēto divminūšu noraidījumu, pēc kura mājinieki atklāja rezultātu, diviem spēka paņēmieniem un neitrālu lietderības rādītāju. Četros izslēgšanas mačos latvietim divi (1+1) punkti un pozitīva lietderība +2.

Sērijas piektā un, iespējams, pēdējā spēle notiks ceturtdien Vankūverā.

Citā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā Čikāgas Blackhawks hokejisti savā laukumā tikai trešajā papildlaikā ar 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica Nešvilas Predators. Uzvaras vārtus spēles 102.minūtē guva Brents Sībrūks. Sērijā ar 3-1 vadībā Čikāga.

Tikmēr Austrumos Detroitas Red Wings savā laukumā ar 3:0 pārspēja Tampabejas Lightning, čehu vārtsargam Petram Mrazekam atvairot visus 22 viesu metienus. Sērijā ar 2-1 vadībā Detroita. Vēl vienā mačā Vašingtonas Capitals viesos ar 2:1 papildlaikā pārspēja Ņujorkas Islanders un sērijā panāca līdzsvaru 2-2. Šajā mačā pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei Capitals uzbrukuma līderiem Aleksandram Ovečkinam un Niklasam Bekstrēmam.

Ziņa papildināta pēdējās divās rindkopās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi