Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināts - Par Sočos izcīnīto sudrabu Latvijas bobslejistiem pienākas līdz pat 64 030 eiro katram

Par izcīnīto sudraba medaļu bobsleja četrinieku sacensībās XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos sportisti Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga katrs var saņemt naudas balvu līdz 64 030 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūra LETA uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Līdz ar to kopumā prēmijās gan visiem medaļniekiem, gan viņu treneriem un federācijām no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem varētu izmaksāt vairāk nekā miljonu latu, liecina portāla Diena.lv aprēķini. Atbildīgajā ministrijā gan portālam uzsvēra - kāda tieši būs kopējā prēmiju summa pagaidām nav zināms, jo tiks pieprasīta maksimālā likumā atļautā summa, taču par prēmiju lielumu vēl lems Latvijas Nacionālā sporta padome.

Atbilstoši Ministru Kabineta (MK) noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru bobslejistu treneri un apkalpojošais personāls kopā var saņemt līdz 128 060 eiro.

Savukārt Latvijas Bobsleja un skeletona federācija par bobsleja komandas sasniegumiem var saņemt līdz 35 572 eiro sporta veida attīstībai.

Jau vēstīts, ka skeletonists Martins Dukurs par sudraba godalgu var saņemt līdz 85 373 eiro pēc nodokļu nomaksas, bet viņa vecākais brālis Tomass par izcīnīto 4.vietu - līdz 30 734 eiro. Savukārt viņu treneri un apkalpojošais personāls var saņemt līdz pat pusei no prēmijas summas, kas pienākas katram sportistam.

Tikmēr biedrība Latvijas Bobsleja un skeletona federācija par skeltonistu sasniegumiem var saņemt līdz 35 572 eiro.

Savukārt, Latvijas Hokeja federācija par nacionālās izlases iegūtajām tiesībām startēt Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos var saņemt naudas balvu līdz 142 288 eiro sporta veida attīstībai.

Tikmēr Latvijas kamaniņu braucēji Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Andris un Juris Šici par izcīnīto bronzas medaļu komandu stafetē Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos katrs var saņemt līdz 38 418 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Jautājums par to, kā naudas balvas tiks piešķirtas Šiciem, kuri izcīnījuši divas bronzas medaļas, tiks vērtēts Nacionālajā sporta padomē.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēram komandas treneri un apkalpojošais personāls kopā varētu saņemt līdz 76 836 eiro. Ministrijā gan norāda, ka šī summa arī būs atkarīga no Nacionālās sporta padomes lēmuma, proti, ja Šici saņems naudas balvas tikai par bronzas medaļu kamaniņu divniekos, tad naudas balvas apmērs Tīrumas un Rubeņa treneriem un personālam būs līdz 38 418 eiro. Attiecīgi Latvijas Kamaniņu sporta federācija par sportistu komandas sasniegumu var saņemt līdz 35 572 eiro sporta veida attīstībai.

Kā ziņots, Šici arī par bronzas medaļas iegūšanu kamaniņu sporta divnieku sacensībās XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos katrs var saņemt naudas balvu līdz 38 418 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Jautājums par naudas balvu piešķiršanu un naudas balvu apmēru par sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos tiks skatīts nākamajā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē, kura paredzēta marta sākumā.

Kā ziņots, Latvijas labākā bobsleja pilota Melbārža vadītais četrinieks svētdien Soču olimpiskās spēles noslēdza ar izcīnītu sudraba medaļu.

(Papildināta 5. un pievienota 2. rindkopa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi