Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Par Dārziņa aizvietotāju Traktor komandā kļuvis kanādiešu aizsargs Vaits

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vicečempione Čeļabinskas Traktor papildinājusi savu sastāvu ar kanādiešu aizsargu Īanu Vaitu, kurš karjeras laikā vairāk nekā 500 mačus aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Līdz ar to Traktor komanda aizpildījusi pēdējo leģionāra vakanci, kas kļuva brīva pēc līguma pārtraukšanas ar savainojumu nomocīto latviešu uzbrucēju Lauri Dārziņu.

Par līgumu ar 29 gadus veco Vaitu vēsta vairāki krievu mediji, tomēr Traktor komanda to joprojām nav oficiāli apstiprinājusi.

Vaitu 2002.gada NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 191.numuru izvēlējās Toronto Maple Leafs komanda, bet 2010.gada sākumā aizsargs tika aizmainīts uz Kalgari Flames. Nākamajās sezonās viņš komandas mainīja aktīvi, pagūstot uzspēlēt arī Karolīnas Hurricanes, Sanhosē Sharks un Detroitas Red Wings komandās.

Pagājušajā spēlē Vaits aizvadīja 25 spēles Red Wings sastāvā, izceļoties ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Kopā viņš pasaules spēcīgākajā līgā piedalījies 503 rezultatīvā čempionāta spēlēs, kurās guvis 45 vārtus un izpildījis 134 rezultatīvas piespēles. Savukārt 2009.gadā viņš kopā ar Kanādas izlasi izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā.

Šīs sezonas sākumā Vaits bija Šveices hokeja līgas komandas Ženēvas Servette pieteikumā, kurā ir latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, tomēr šajā vienībā viņš tā arī nedevās laukumā ne reizi.

Kā zināms, Traktor komanda par līguma laušanu ar Dārziņu paziņoja pirms nedēļas.

Šīs sezonas laikā Dārziņš 19 mačos izcēlies ar trim vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -4.

Dārziņš Čeļabinskā nokļuva starpsezonā, kad tika aizmainīts no Kazaņas Ak Bars vienības. Vienošanās ar Latvijas hokejistu tika noslēgta uz vienu sezonu - Traktor komanda pārņēma visas Ak Bars saistības ar hokejistu.

Dārziņš bija viens no Latvijas izlases līderiem šī gada pavasarī notikušajā pasaules čempionātā, kur valstsvienība ieņēma 11.vietu. Pildīdams kapteiņa pienākumus, latvietis septiņās spēlēs guva piecus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Cīņā pret Slovākiju, kas tika pieveikta ar 5:3, Dārziņš guva trīs vārtus jeb hat-trick.

Traktor vienība aizvadītās KHL sezonas Gagarina kausa finālā sešās spēlēs piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas Dinamo komandai.

Šosezon Čeļabinskas Traktor klubs 36 spēlēs ticis pie 48 punktiem, kas pašlaik dod astoto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi