Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Uzmanības epicentrā: Kaspars Daugaviņš uguņo Šveicē

Visvairāk punktu visā līgā, taču komanda nokļuvusi viena zaudējuma attālumā, lai sezona beigtos. «Protams, svarīga būs nākamā spēle, taču visā sērijā ir vērojama tendence, ka abas komandas daudz labāk spēlē savā laukumā. Tā kā domāju, ka vajadzētu būt arī septītajai spēlei,» Geneve Servette klubā Šveicē spēlējošais Kaspars Daugaviņš ir optimists, lai gan viņa pārstāvētais klubs NLA līgas pusfinālā līdz četrām uzvarām pret Ronalda Ķēniņa Cīrihes ZSC Lions ir nokļuvis 2:3 iedzinēju lomā.

Otrdien svarīga spēle būs Ženēvas laukumā, tomēr Daugaviņam šī sezona tāpat ir izdevusies. Regulārajā čempionātā Kaspars ar 44 (18+26) punktiem bija piektais rezultatīvākais līgā, bet play-off ar 13 (5+8) punktiem ir labākais. Latvieša sniegums ir pamanīts arī ārpus Šveices. Viņš ir viens no kandidātiem uz Eiropas labākā spēlētāja godu.

Sarunas sākumā jokojoties izmetu zobgalību, ka beidzot Daugaviņš ticis pie kārtīgām hokeja nūjām. «Nūjas man tieši ir vecie CCM modeļi, kādus vairs neražo.»

Labi, ja nopietni runājam, tad sērijā laikam tomēr neesat favorīti. Regulārajā čempionātā Cīrihes klubs uzvarēja ar 106 punktiem, Geneve Servette sapelnīja 83 punktus un ieņēma 4. vietu?

Favorīti ir viņi, bet arī mums ir laba komanda. Kā jau teicu, liela nozīme ir sava laukuma priekšrocībai. Pirmajā spēlē mēs viņus mājās gan «paņēmām» ar 5:0, bet galvenokārt tāpēc, ka Cīrihe vēl nebija atguvusies pēc smagās septītās spēles iepriekšējā kārtā.

Pret Cīrihes klubā spēlējošo latvieti Ronaldu Ķēniņu sērijas laikā bieži esi saskrējies uz ledus?

Zini, mēs pat ne reizi neesam vienlaicīgi bijuši laukumā. Tā kaut kā ir sanācis, jo treneri cenšas ievērot principu, pēc kura konkrētajai maiņai ir pretī kāds virknējums no otras komandas.

Iepriekšējā spēlē, kuru zaudējāt ar 0:2, Cīrihes komandai Raiens Kellers iemeta abas ripas un tagad rezultatīvāko sarakstā no tevis jau ir tikai vienas ripas attālumā

Tas man nav tik svarīgi. Galvenais, lai komanda uzvar. Un, ja mēs sēriju uzvarēsim, tad man būs vēl spēles un attiecīgi iespēja papildināt punktu krājumus. Pats galvenais ir tikt Šveices finālā.

Cik pamatotas ir runas, ka Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans tevi grib redzēt NHL kluba Bufalo Sabres sastāvā, kurā viņš strādā par galveno treneri?

Nopietna pamata par to runāt nav. Olimpiādē Nolans apvaicājās, vai es gribētu atgriezties NHL, uz ko es, protams, atbildēju apstiprinoši. Tedam jau nav galvenās teikšanas. Klubā visu nosaka ģenerālmenedžeris.

Visu sarunu ar Latvijas izlases un Ženēvas Servette uzbrucēju Kasparu Daugaviņu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kaspars Daugaviņš

Dzimis 1988. gada 18. maijā Rīgā
Augums 185 cm, svars 93 kg
Ampluā: hokeja uzbrucējs
Komanda: Geneve Servette (Šveice)
Spēlējis: HK Rīga-2000, Prizma/Rīga, CSKA-2, Toronto St.Michael's Majors (OHL), Binghemtonas Senators (AHL), Mississauga St. Michael's Majors (OHL), Otavas Senators (NHL), Rīgas Dinamo (KHL), Bostonas Bruins (NHL)
Latvijas izlasē: PČ (2006, 2007, 2008, 2010, 2012), OS (2010, 2014)
Panākumi: AHL Kaldera kauss (2011), Stenlija kausa finālists (2013), Špenglera kauss (2013)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi