Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Alonso un Hamiltons ātrākie pirmajās divās Ķīnas Grand Prix treniņu sesijās

Kādreizējie pasaules čempioni Fernando Alonso un Lūiss Hamiltons piektdien sasniedza ātrākos rezultātus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtā posma - Ķīnas Grand Prix - pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā ātrākais ar rezultātu minūte un 39,783 sekundes bija šo sezonu neveiksmīgi iesākušās Ferrari komandas spāņu braucējs Alonso, kurš par 0,398 sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi Niko Rosbergu no Mercedes GP vienības. Savukārt trešo vietu izcīnījušais Red Bull pilots Daniels Rikjardo jau atpalika par gandrīz sekundi.

Šajā sesijā tikai deviņus apļus tehnisku problēmu dēļ veica Hamiltons, paliekot astotajā vietā. Savukārt otrajā sesijā jau Hamiltons visas problēmas bija pārvarējis, sasniedzot labāko rezultātu - minūte un 38,315 sekundes. Otro vietu izcīnīja Alonso, kurš britam zaudēja 0,141 sekundi, bet trešais bija Rosbergs, kuram sekoja abi Red Bull braucēji Rikjardo un Sebastjans Fetels.

Šonedēļ no Ferrari komandas vadītāja posteņa atkāpies Stefano Domenikali, kuru aizstās Ferrari koncerna Ziemeļamerikas filiāles prezidents Marko Matiaci. Sestdien notiks vēl viena brīvo treniņbraucienu sesija, bet pēc tam paredzēta kvalifikācija, kurai tiek prognozēts vēss un lietains laiks. Sacīkstes startēs svētdien plkst.10 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līdera godā pēc trim posmiem ar 61 punktu atrodas Rosbergs, kuram ar 50 punktiem seko Hamiltons, bet labāko trijnieku ar 28 punktiem noslēdz vācietis Niko Hilkenbergs no Force India komandas.

Savukārt Konstruktoru kausā līdere ar 68 punktiem ir Mercedes komanda, tai ar 43 punktiem seko McLaren, bet trešo vietu ar 30 punktiem ieņem Ferrari. Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi