Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baumanis atgriežas apritē

Mērķis ir visaugstākais. Pazīstamais Latvijas autosportists Jānis Baumanis pēc sadarbības uzsākšanas ar ESMotorsport Škoda vienību atkal startēs sacensībās. Šīs nedēļas nogalē Holjes trasē Zviedrijā norisināsies FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmā posma sacensības. Baumanis ar pilnpiedziņas auto ir apņēmības pilns RX1 klasē cīnīties par čempiona titulu. Kopumā paredzēti četri posmi – Zviedrijā, Francijā, Latvijā un Beļģijā.

Jānis laurus Eiropas līmenī jau ir plūcis. 2015. gadā viņš izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu Super 1600 klasē. 2016. gadā Baumanis uzsāka dalību FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, pievienojoties World RX Team Austria. Kopš 2017. gada startēja STARD vienības sastāvā un 2019. gadā kopvērtējumā ieņēma sesto vietu. Pēc četrām pilnām sezonām FIA pasaules rallijkrosa čempionātā pērn Jānis Baumanis izmēģināja spēkus pie elektroauto stūres, startējot Biķernieku trasē notikušajā Projekt E sacensību posmā.

"Esmu ļoti priecīgs, ka varu atgriezties sacensību apritē,»" Jānis norāda, ka ir noilgojies pēc sacensību gaisotnes. "Ir vienreizēja sajūta sezonu iesākt tieši Holjes trasē, kur parasti ierodas ap 50 000 rallijkrosa fanu. Tā sajūta ir vārdos neaprakstāma. Un lai gan šogad skatītāju skaits būs ierobežots, esmu drošs, ka sacensību spriedzi tas nekādā mērā neietekmēs."

Rallijkrosa sacensības Biķernieku trasē Rīgā paredzētas 18. un 19. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi