Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kvartararo izcīna karjeras pirmo uzvaru MotoGP sezonas ievadā; Markesam smags kritiens un lūzums

Franču motosportists Fabio Kvartararo no Petronas Yamaha svētdien Heresas trasē Spānijā izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta pirmā posma prestižākajā MotoGP klasē, kamēr seškārtējais čempions Marks Markess salauza roku.

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8.martā Katarā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ "MotoGP" sportisti meistarsacīkstes uzsāka tikai šajā nedēļas nogalē.

Sestdien kvalifikācijā nepārspēts palika 21 gadu vecais Kvartararo, kurš svētdienas sacīksti sāka no pirmās pozīcijas. Vēl pirmajā rindā startēja divi spāņi - Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha") un pēdējo četru sezonu čempions Markess ("Repsol Honda").

Kvartararo startā zaudēja līderpozīciju, priekšā izvirzoties Vinjalesam, bet Markess ātri sāka apdraudēt tautieša pirmo vietu un jau pēc dažiem apļiem apdzina viņu. Tiesa, jau piektajā aplī Markess izslīdēja no trases un atkāpās uz pēdējām pozīcijām.

Astotajā aplī par līderi kļuva Kvartararo, bet Markess strauji kāpināja tempu un no 16.vietas aizcīnījās līdz pirmajam trijniekam. Tomēr četrus apļus pirms finiša pasaules čempions uzbrauca apmalei, kā dēļ viņu ar visu spēkratu uzmeta gaisā. Markess apmeta vairākus kūleņus un sāpīgi piezemējās, taču trasi viņš atstāja paša spēkiem.

Kā pēc tam paziņoja komanda, Markess lauzis labās rokas augšdelma kaulu un tiek nogādāts Barselonā, kur viņam veiks operāciju.

Tikmēr Kvartararo noturēja līderpozīciju un pirmais šķērsoja finiša līniju. Zīmīgi, ka kopš 1999.gada nevienam franču braucējiem nebija izdevies uzvarēt "MotoGP" sacīkstē.

Tālāk aiz viņa sekoja Vinjaless, bet uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa itālis Andrea Doviciozo ("Ducati"). Aiz goda pjedestāla palika austrālietis Džeks Millers ("Pramac"), piekto vietu ieņēma itālis Franko Morbidelli ("Petronas Yamaha"), bet pirmo sešinieku noslēdza spānis Pols Espargaro ("Red Bull KTM").

Sestdien kvalifikācijā neveiksmi cieta Alekss Rins ("Suzuki Ecstar"), kur pēc kritiena tiks konstatēts izsists un lauzts plecs.

Sezonas otrais posms notiks pēc nedēļas Andalūzijā.

Jaunais sezonas kalendārs paredz, ka šosezon notiks vismaz 13 posmi, kuru norise plānota no jūlija līdz novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi