Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Montekarlo rallija rezultāti kļūdas dēļ nav zināmi

Ar Montekarlo ralliju šodien Fracijas Alpos startēja jaunā WRC pasaules čempionāta sezona, taču kļūda laika kontrolē liedz uzzināt, kādi ir precīzi sacensību pirmās dienas rezultāti.

Šogad WRC čempionātā atbildību par sportistu uzrādīto rezultātu fiksēšanu uzņēmusies kompānija “Sistemas Integrales de Telecomunicacion”, kas šos pienākumus pārņēma no “Stage One Technology”. Taču jau trešajā ātrumposmā tika fiksētas kļūdas, kad pat starp vadošajām ekipāžām pēkšņi uzrādījās vairāku minūšu atstatumi. Lai gan SS4 atkal viss bija kārtībā, pašlaik nav pieejams kopvērtējums.

Montekarlo rallijs iesākās ar Sebastiana Ožjē pārsteidzošu uzvaru pirmajā ātrumposmā.  Pārsteidzošu tādēļ, ka šis ir pirmais rallijs “Volkswagen” rūpnīcas komandai un uzvara jau pirmajā ātrumposmā ir spēcīgs pieteikums augstākajiem mērķiem. Tomēr jau SS2 ātrākais bija un vadību kopvērtējumā pārņēma “Citroen” zvaigzne Sebastians Lēbs, kurš šogad piedalīsies tikai atsevišķos WRC posmos.

Pēc neoficiālas informācijas, arī sacensību dienas noslēgumā pirmo vietu saglabā Lēbs, kuram seko Ožjē. Taču informācija vēl tiks precizēta.

No vadošajiem pilotiem šodien ar bojātu piekari izstājās “M-Sport Ford” vienības braucējs Tjerī Noivils. Motora problēmas tikmēr jau SS1 piemeklēja Mihala Koscjužko pilotēto “Mini” sacīkšu auto, kas zaudējot daudz laika gan turpināja braukt uz priekšu. Jāri-Mati Latvala debijā “Volkswagen” sastāvā saņēma 30 sekunžu sodu par novēlotu ierašanos uz otrā “dopa” startu.

Trase šodien bija vietām pilnībā sausa, bet citur klāta ar sniegu un ledu. Tas sagādāja galvassāpes attiecībā pret riepu nolietošanos – nācās izvēlēties ziemas riepas, kuru radzes uz daudzviet sausā asfalta ātri nodila. Sportistiem bija jāveic kopumā četri ātrumposmi.

Informācija tiks papildināta…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi