Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

papildināta (16:09) - Neikšāns/Dzirkals izstājas no Akropoles rallija, kārtējo uzvaru svin Lēbs

Latvijas autosportists Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no LMT rallija komandas tehniskas likstas dēļ svētdien izstājās no pasaules autorallija čempionāta (WRC) sestā posma - Akropoles rallija. Tikmēr līderpozīciju rallijā nosargāja astoņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Citroen vienības.

Kā vēsta vienība, Neikšāna automašīnai saplīsa aizmugurējā piekare. Šīs tehniskās ķibeles dēļ vairs nav iespējams pabraukt, līdz ar to Latvijas sportisti bija spiesti izstāties no sacensībām.

Svētdien Neikšāns/Dzirkals paspēja veikt divus no pieciem paredzētajiem ātrumposmiem, pēc kuriem viņi rallija kopējā ieskaitē atradās 23.pozīcijā.

Savukārt līderpozīciju nosargāja astoņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs no Citroen komandas, tiekot pie savas 71.uzvaras karjerā. Sacensību noslēgumā Lēbs par 40 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Miko Hirvonenu no Somijas.

Šī Citroen komandai bija trešā dubultuzvara šosezon. Lēbs par Akropoles rallija uzvarētāju kļuva trešo reizi - iepriekš viņš to paveica arī 2005. un 2008.gadā.

Uz trešo vietu rallija pēdējā dienā pakāpās Ford komandas pilots Jari-Mati Latvala no Somijas, kurš Lēbam zaudēja trīs minūtes un 4,8 sekundes.

Latvala trešajā vietā ierindojās pēc tam, kad rallija pēdējā dienā tehnisku problēmu dēļ no sacensībām izstājās otrs Ford rūpnīcas pilots, 2003.gada pasaules čempions, Peters Sūlbergs no Norvēģijas. Viņš pēc otrās pilnās sacensību dienas sestdien ieņēma trešo pozīciju.

Kā ziņots, Latvijas sportistus nopietnas tehniskās problēmas piemeklēja arī rallija pirmajā dienā, kad salūzušas aizmugurējās pusass dēļ viņi piektdien bija spiesti izlaist lielāko daļu Akropoles rallija ātrumposmu, tāpēc sestdien Neikšāns/Dzirkals sacensības pēc Super Rally sistēmas atsāka ar 35 minūšu sodu.

Sestdien Neikšāns/Dzirkals uzvarēja trijos no pēdējiem četriem ātrumposmiem N4 klasē un dienas ieskaitē sasniedza labāko rezultātu starp visām šīs grupas automašīnām.

Dienas pēdējos divos ātrumposmos, kuros lija, Neikšāns/Dzirkals uzrādīja 13. ātrāko laiku absolūtajā ieskaitē.

Pēc sestdien veiktajiem ātrumposmiem N4 klasē Neikšāns/Dzirkals ieņēma desmito vietu, bet jaunizveidotā Rally Class sacensību seriāla kopvērtējumā viņi atradās pēdējā, ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr visa rallija kopējā ieskaitē Latvijas ekipāža pēc otrās dienas ieņēma 29.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 119 punktiem ir Lēbs, viņam 30 punktus zaudē Hirvonens, bet trešais ir Estbergs, kurš ticis pie 80 punktiem. Savukārt vēl par septiņiem punktiem mazāk ir Sūlbergam.

Ziņa papildināta ar informāciju par rallija uzvarētājiem un čempionāta kopvērtējumu pēc 6.posma!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi