Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Mihaels Šūmahers atgriežas Pirmajā formulā

Mercedes F-1 komandas vadība trešdien oficiāli apstiprinājusi, ka noslēgusi līgumu ar septiņkārtējo Formula-1 pasaules čempionu Mihaelu Šūmaheru. Par to preses konferencē paziņoja Mercedes Motorsports viceprezidents Norberts Haugs.Iepriekš par panākto vienošanos ziņoja vācu izdevums Bild, kurš informēja, ka vienošanās noslēgta uz vienu gadu par septiņiem miljoniem eiro.

==> Kā vērtējat Mihaela Šūmahera atgriešanos Pirmajā formulā?

Šūmahers, kuram 3.janvārī apritēs 41 gads, līdz ar to atgriezies Pirmajā formulā pēc triju gadu pārtraukuma un atjaunos sadarbību ar kādreizējo Ferrari komandas tehnisko direktoru Rosu Braunu.

“Trīs gadu prombūtne man ir devusi jaunu enerģiju. Es jūtu, ka esmu gatavs kam nopietnam, un domāju, ka noteikti būšu konkurētspējīgs. Mūsu mērķis nevar būt citāds, kā vien cīņa par čempionu titulu,” žurnālistiem norādīja Šūmahers, precizējot, ka vienošanās ar Mercedes komandu paredz iespēju līgumu pagarināt vēl uz diviem gadiem.

Kopš pilota karjeras beigām Šūmahers bija darbojies Ferrari komandā konsultanta statusā. Šāgada sākumā motocikla avārijā gūtā kakla trauma liedza viņam jau 2009.gadā atgriezties F-1 čempionātā savainojumu guvušā Ferrari pilota Felipes Masas vietā. Pēc vācu pilota vārdiem, šobrīd kakla trauma bažas vairs nerada.

Pozitīvi vēsti par Mihaela Šūmahera atgriešanos uzņēmuši divi britu pasaules čempioni – Deimons Hils un Naidžels Mensels. Abi uzskata, ka vācieša vecums viņam nevarētu būt šķērslis pretendēt uz visaugstākajām vietām sacīkstēs.

“Man nebūtu pārsteigums, ka Mihaels atkal pretendētu uz pasaules čempiona titulu. Nav svarīgi, cik tev ir gadu, ja vien tu esi īsts profesionālis, tev ir nopietna attieksme pret saviem pienākumiem un tu saglabā koncentrāciju un motivāciju,” izteicies Mensels, kurš pats čempiona titulu izcīnīja 39 gadu vecumā.

Iepriekš Mercedes komandas izpilddirektors Niks Frajs pauda pārliecību, ka Šūmahera atgriešanās Formula-1 autosacīkstēs čempionātu padarītu vēl interesantāku, jo papildinātu intrigu ar divu paaudžu braucēju cīņu.

F-1 vecākais pasaules čempions ir argentīnietis Huans Manuels Fanhio, kurš savu piekto titulu izcīnīja 46 gadu vecumā. Savukārt vecākais F-1 čempionāta dalībnieks ir itālietis Luidži Fadžoli, kurš 1951.gadā startēja 53 gadu vecumā.

Kā zināms, līgums ar Mercedes uz nākamo sezonu ir citam vācu pilotam Niko Rosbergam.

(papildināta ar 4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Mihaels Šūmahers

*40 gadus vecs
*Septiņkārtējais F-1 pasaules čempions (1994., 1995., 2000.-2004.)
*250 posmi F-1 čempionātos
*91 uzvara F-1 čempionāta posmos
*1369 punkti PČ kopvērtējumā
*68 pirmās starta vietas
*76 ātrākie apļa laiki
*Komandas: Jordan (1991.), Benetton (1991.-1995.), Ferrari (1996.-2006.), Mercedes (2009.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi