Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn uzvaru guvusī Sirmača/Šimina ekipāža negaidīti atsauc dalību no rallija Liepāja

Latvijas vadošā rallija ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins negaidīti atsaukuši dalību nedēļas nogalē gaidāmajā rallijā Liepāja, kas vienlaikus būs arī noslēdzošais Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) posms, līdz ar to neaizstāvot pērn šajās sacensībās gūto uzvaru.

Sirmača ekipāža, kura pērn ERČ čempionāta kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, lēmumu par nestartēšanu Liepājā pieņēmusi nākotnes plānu vārdā, jo nākamajā sezonā cer startēt pasaules autorallija čempionātā WRC2 klasē.

"Šo tik sarežģīto lēmumu pieņēmām kopā kā ekipāža gan ar ģenerālsponsoru, gan mūsu menedžeriem no Somijas V&V Sport Management. Atskatoties uz aizvadīto sezonu, esam strādājuši pie nākamā soļa mūsu karjeras attīstībā un ieturējuši pauzi no dalības sacensībās lielāka mērķa labad," lēmumu komentējis Šimins, kuru citē abu pārstāvētā komanda Sports Racing Technologies (SRT).

"Nepiedalīties mājas sacensībās ir šī gada grūtākais lēmums, taču, skatoties uz nākamo sezonu, tas mums šķiet vispareizākais. Finanses, kuras bija paredzētas rallijam Liepāja, novirzīsim nopietnam treniņu procesam, lai mūsu fani, sponsori un ģimenes varētu vērot mūsu startu WRC2. Taču mēs viennozīmīgi vēlamies izteikt pateicību visai SRT komandai, sponsoriem, ģimenēm un atbalstītājiem, kas mums ir ticējuši un joprojām tur par mums īkšķus jebkurā situācijās," piebilda ekipāžas stūrmanis.

Arī Sirmacis atzina, ka lēmums nav bijis no vieglākajiem. "Līdz pat pēdējam brīdim tika pārdomāti vairāki rīcības plāni. Diemžēl, lai arī cik smagi tas būtu, kādreiz nākas no kaut kā atteikties, lai nākotnē varētu sasniegt vēl vairāk. Taču vēlu veiksmi visiem sportistiem. Liepājas rallijs noteikti nav vieglas sacensības, tāpēc sportistiem būs vajadzīga izturība un arī meistarība, lai veiksmīgi sasniegtu finišu," uzskata pilots.

Tikmēr SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis atzina, ka šādu ekipāžas soli komanda nebija gaidījusi.

"Jāatzīst, tas man bija nepatīkams lēmums. Bijām ieguldījuši nopietnu darbu, mašīna ir sagatavota startam augstākajā līmenī, sagaidījām jaunas, skaistas uzvaras. Taču respektēju ekipāžas izvēli, jo, protams, saprotu, ka dažkārt nākas pieņemt grūtus lēmumus augstāku mērķu vārdā. Vēlu puišiem veiksmi iecerētā īstenošanā," norādīja Krūzmanis.

Rallijs Liepāja norisināsies no piektdienas līdz svētdienai. Pirmajā dienā notiks kvalifikācijas ātrumposms un atklāšanas ceremonija pie koncertzāles Lielais Dzintars, savukārt sestdien un svētdien paredzēti rallija ātrumposmi Liepājas puses grants ceļos.

Pērn sacensībās triumfēja tieši Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu, tomēr šogad viņi piedalījušies tikai vienā ERČ etapā, jo neatrada finansējumu citiem.

Sacensībām Eiropas čempionāta ieskaitē kopā bija pieteikušās 37 ekipāžas, kuru vidū ir arī visu ieskaišu kopvērtējuma līderi.

Eiropas rallija čempionātā rallijs Liepāja norisinās jau kopš 2013.gada. Sākotnēji tas notika ziemas apstākļos, bet pērn nepiemērotu laika apstākļu dēļ tika pārcelts uz rudeni.

Sacensības Kurzemē notiks vēl vismaz divus gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi