Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +20 °C
Dūmaka
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Stupeļa un Mucenieka blakusvāģu ekipāžas iekļūst labāko trijniekā PČ Ķeguma posmā

Latviešu kantētāju Kaspara Stupeļa un Elvija Mucenieka pārstāvētās ekipāžas svētdien ierindojās labāko trijniekā Ķeguma mototrasē Zelta zirgs notikušajā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem septītajā posmā.Pirmajā braucienā labākā bija beļģa Bena Adriansena ekipāža, aiz kuras sekoja attiecīgi Nīderlandes pilots Etjēns Bakss ar Stupeli, kā arī Beļģijas braucēja Jana Hendriksa un Mucenieka ekipāža.

Stupeļa un Mucenieka ekipāžas par šo sniegumu ieguva attiecīgi 22 un 20 čempionāta kopvērtējuma punktus.Savukārt otrajā braucienā Adriansens atkal bija labākais, bet aiz viņa šoreiz jauktā secībā sekoja Hendrikss/Mucenieks un Bakss/Stupelis. Latvijas sportistu pārstāvētās ekipāžas vēlreiz ieguva attiecīgi 22 un 20 čempionāta kopvērtējuma punktus.Posma summā Adriansens uzvarēja ar maksimāli iespējamajiem 50 punktiem, bet Mucenieka un Stupeļa ekipāžas iekrāja pa 42 punktiem, tām tiekot klasificētām attiecīgi otrajā un trešajā vietā.Kā ziņots, sestdien kvalifikāciju blakusvāģu klasē pārvarēja Hendriksa un Mucenieka ekipāža, kā arī Bakss ar Stupeli. Savukārt Latvijas ekipāža, kurā brauc Modris Štelle un Artūrs Linters, pamatsacensībās bija pirmie rezervisti, uz starta nevienā no braucieniem gan neizejot.Blakusvāģu Latvijas Grand Prix sacensības motocentrā Zelta zirgs notika jau 19.gadu pēc kārtas.Latvijā norisinājās septītais šīs sezonas posms pasaules čempionātā blakusvāģiem. Līdz šim nav notikuši divi no paredzētajiem čempionāta posmiem - sezonas nomināli trešās sacīkstes Ukrainā tika atceltas valstī valdošās politiskās situācijas dēļ, bet nomināli sestais posms pagājušā mēnesī Beļģijā nenotika lietavu dēļ.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pašlaik līdere ar 321 punktu ir Adriansena ekipāža, bet Baksa un Stupeļa ekipāža izcīnījusi 277 punktus, kas ļauj atrasties otrajā vietā. Savukārt Hendrikss/Mucenieks ar 254 punktiem no ceturtās pozīcijas pakāpušies uz trešo, savus tuvākos sekotājus apsteidzot par deviņu punktu tiesu.

Šī sezona aizrit bez līdz šim labākajiem Latvijas pilotiem. Kā ziņots, Māris Rupeiks pagājušās sezonas izskaņā notikušajā Nāciju kausā pēc kritiena guva ļoti smagas traumas un pagaidām par atgriešanos sportā vēl nedomā, bet brāļu Jāņa un Laura Daideru ekipāža izjuka, kad kantētājs Lauris tika pieķerts dopinga lietošanā.

Tāpat ļoti smagu galvas traumu pagājušās sezonas vidū guva Latvijas pilots Arnolds Sīlis, kurš sacensībās brauca ar savu brāli Gintu. Pēc negadījuma Arnolds Sīlis divus mēnešus pavadīja komas stāvoklī un arī šobrīd turpina rehabilitāciju.

Čempionāta turpinājumā notiks vēl trīs sacīkstes.

Nākamās sezonas čempionātā Latvija pēc ilga pārtraukuma gatavojas uzņemt divus pasaules čempionāta posmus.

Paralēli Ķegumā risinājās arī Eiropas Open čempionāta posms kvadracikliem, kurā pārliecinošu uzvaru svinēja latvietis Edgars Meņģelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi