Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Šūmahera aģente: Mihaēls piedzīvo "samaņas brīžus"

Septiņkārtējā F-1 pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera stāvoklis Grenobles slimnīcā Francijā uzlabojas, vēsta viņa aģente Sabīne Kēma. Bijušais autosportists, kurš jau kopš gadu mijas atradies mākslīgi izraisītas komas stāvoklī, brīžiem piedzīvo "samaņas brīžus" un izrāda pamošanās pazīmes.

"Mēs un mediķu komanda esam kopā ar viņu šajā garajā un grūtajā cīņā," teikts paziņojumā. Kēma uzsvēra, ka sīkākas detaļas par vācieša veselības stāvokli netiks atklātas. Jau iepriekš izskanējušas dažādas spekulācijas par Šūmahera stāvokli, tostarp arī baumas par viņa nāvi. Mediķi un aģente vairākkārt aicinājuši uzticēties tikai viņu sniegtajai oficiālajai informācijai.

Iepriekš martā Šūmahera tuvinieki nāca klajā ar vēsti, ka viņš izrāda "nelielas, iedrošinošas zīmes".

Ārsti turpina darbu pie autosporta leģendas modināšanas no komas stāvokļa, kas var aizņemt ļoti ilgu laiku. Tiek samazināts nomierinošo medikamentu daudzums viņa organismā.

Negadījums notika 29.decembrī Meribelas (Francijas Alpi) slēpošanas kūrortā. Šūmahers "ļoti laba slēpotāja" ātrumā (kā secinājuši izmeklētāji) ietriecās klintī, ļoti neveiksmīgi atsitot galvu - no trieciena pāršķēlās viņa aizsargķivere. Pie viņa aizsargķiveres bija piestiprināta kamera, kuras ierakstus vēlāk izmantoja izmeklētāji. F-1 rekordists trieciena rezultātā guva smagu galvas traumu un piedzīvojis vairākas operācijas.

45 gadus vecais Šūmahers par F-1 čempionu kļuva kopumā septiņas reizes (1994, 1995, 2000-2004), kas ir visu laiku labākais sasniegums šī sacīkšu seriāla vēsturē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi