Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džokovičs paziņo, ka inficējies ar koronavīrusu

Balkānu labdarības četru nedēļu garās Adrijas tūres rīkotājs Novaks Džokovičs otrdien atklājis, ka inficējies ar koronavīrusu, kļūstot jau par sesto sacensību dalībnieku, kurš sasirdzis ar vīrusu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Balkānu labdarības četru nedēļu garajā Adrijas tūrē ar koronavīrusu inficējušies Grigors Dimitrovs un Borna Čoričs.

Iepriekš Džokovičs atteicās veikt pārbaudes, bet otrdien savā mājaslapā publicēja ierakstu, kas vēsta ar vīrusu inficējies ir ne tikai viņš pats, bet arī sportista sieva. Bērnu testa rezultāti bijuši negatīvi.

Pasaules pirmā rakete atklāja, ka neizjūt izteiktus slimības simptomus, taču nākamās divas nedēļas pavadīs pašizolācijā.

"Tūri organizējām brīdī, kad vīruss jau lēnām atkāpās. Patiesi nožēloju ikvienu inficēšanās gadījumu, kas konstatēts sacensībās," pauda Džokovičs, kura rīcību nevairījās kritizēt Lielbritānijas pirmā rakete Dens Evans, kā arī tenisa "sliktais puisis" Niks Kiris.

Jau pirmdien bija zināms, ka ar vīrusu inficējušies arī Džokoviča un Dimitrova treneri itālietis Marko Paniki un vācietis Kristiāns Grohs.

Savukārt vietējais portāls 24Sata vēstīja, ka Horvātijas slimnīcā uz pārbaudēm vēlāk ieradušies arī Marins Čiličs un Aleksandrs Zverevs. Tāpat pārbaudes veicis arī Horvātijas premjerministrs Andrejs Plenkovičs, kurš Zadarā tikās ar spēlētājiem.

Džokovičs ierosināja aizvadīt četru nedēļu Adrijas tūri, lai savāktu naudu labdarībai un dotu tenisistiem iespēju aizvadīt dažas spēles laikā, kad oficiālas spēles koronavīrusa dēļ nav notikušas kopš marta.

Adrijas tūres Balkānos trešais posms bija paredzēts no 27. līdz 28.jūnijam Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā, bet 3. un 4.jūlijā tenisistiem jātiekas Bosnijas un Hercegovinas ziemeļrietumu pilsētā Banja Lukā.

Turnīru bija plānots noslēgt 5.jūlijā ar paraugspēli Sarajevā starp Džokoviču un Bosnijas pārstāvi Damiru Džumhuru, taču nu jau skaidrs, ka šis duelis izpaliks, jo serbs turpmākās divas nedēļas būs paškarantīnā.

Labdarības mači tiek izspēlēti līdz diviem uzvarētiem setiem un četriem uzvarētiem geimiem setā. Iegūtā nauda tiks ziedota dažādām reģionālajām labdarības organizācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi