Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko pirmās kārtas mača trešajā setā izstājas no Maskavas WTA turnīra

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Maskavas WTA 500 turnīra pirmās kārtas spēlē izstājās no sacensībām trešajā setā.

Mačā ar Vācijas tenisisti Andreu Petkoviču rezultāts pēc diviem setiem bija 6-2, 0-6, bet trešajā setā pie rezultāta 0-2 Ostapenko izstājās no turnīra.

Ostapenko WTA rangā ieņem 30.vietu, bet Petkoviča ir 79.pozīcijā.

Apstājoties pirmajā kārtā, Ostapenko turnīru noslēdza ar vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Ostapenko mača pirmajā un trešajā geimā atspēlēja pa divām breikbumbām katrā, neļaujot pretiniecei iegūt vadību. Seta nogalē viņa pati divos geimos nobreikoja vācieti un panāca 6-2.

Pēc tam spēle pavērsās citā virzienā - Ostapenko zaudēja astoņus geimus pēc kārtas un trešā seta sākumā izstājās no mača. Otrajā setā pie rezultāta 0-5 Latvijas tenisiste bija paņēmusi medicīnisko pārtraukumu.

Šī abām tenisistēm bija ceturtā savstarpējā spēle karjerā, bet no iepriekšējām trīs divās uzvarējusi Ostapenko. Latvijas tenisiste savu pretinieci uzvarēja 2016.gada Dohas turnīra pusfinālā, Petkovičai otrajā setā izstājoties, un 2018.gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Aizpērn Federāciju kausa duelī pārāka bija Petkoviča.

Ostapenko uz Maskavu devās no Indianvelsas, kur iepriekšējā nedēļā aizcīnījās līdz prestižā "WTA 1000" turnīra pusfinālam, bet septembrī viņa spēlēja Luksemburgas "WTA 250" turnīra finālā. Šovasar rīdziniece uzvarēja Īstbornas "WTA 500" turnīrā, izcīnot ceturto titulu karjerā.

Arī Petkoviča pirms tam spēlēja Indianvelsā, kur nepārvarēja pirmo kārtu. Arī viss nogrieznis ASV vācietei bija neveiksmīgs, jo nevienā no četriem turnīriem neizdevās tikt tālāk par otro kārtu. Tiesa, pirms tam viņai bija veiksmīgi turnīri uz māla seguma - uzvara Klužā-Napokā, sasniegts fināls Hamburgā un pusfināls Belgradā. Turnīrā Rumānijā viņa izcīnīja savu septīto WTA titulu karjerā un pirmo kopš 2015.gada.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 33 no 52 spēlēm, bet Petkoviča bijusi pārāka 22 no 41 dueļa.

Latvijas tenisiste Kremļa kausā spēlēja ceturto reizi karjerā. Pamatturnīrā viņa šajā turnīrā pēdējo maču aizvadīja 2016.gadā, kad pirmajā kārtā zaudēja serbietei Jelenai Jankovičai. 2015.gadā viņu kvalifikācijas otrajā kārtā apturēja Anastasija Sevastova.

Ostapenko un trīskārtējā "Grand Slam" dubultspēļu čempione Kateržina Sinjakova šajā turnīrā pieteiktas arī duetu spēlēs, kur izsētas ar otro numuru. Pirmajā kārtā viņas gaida tikšanās ar baltkrievietēm Veru Lapko un Lidziju Marozavu.

Turnīrs Maskavā notiek iekštelpās uz cietā seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi