Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko sasniedz Īstbornas WTA 500 turnīra pusfinālu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien izcīnīja uzvaru Īstbornas "WTA 500" vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Ostapenko (WTA 43.), kura turnīrā startē ar rīkotāju speciālo ielūgumu, ceturtdaļfinālā ar 1-6, 7-5, 6-2 uzvarēja Krievijas tenisisti Darju Kasatkinu (WTA 34.)

Kasatkina aizvadīja iespaidīgu pirmo setu, neļaujot Ostapenko uzvarēt nevienā no saviem serves geimiem. Krievijas tenisiste savu pretinieci pirmajā setā kopumā nobreikoja četras reizes, bet pati savu vienīgo servi zaudēja ceturtajā geimā.

Otrā seta sākumā tenisistes izcīnīja ātras uzvaras savos serves geimos, taču spēles gaitu pirmā lauza Ostapenko. Viņai izdevās atņemt Kasatkinai servi un panākt 3-2, bet pretiniece uzreiz atbildēja ar to pašu, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Pēc tam, kad Kasatkina Latvijas tenisistei otro reizi atņēma servi, rezultāts kļuva neizšķirts 5-5, bet nākamajā geimā Ostapenko nobreikoja pretinieci un drīz vien uzvarēja setā ar 7-5.

Trešā seta vidū tenisistes viena otrai atņēma serves, Ostapenko to paveicot trīsreiz, kas viņu izvirzīja vadībā ar 5-2. Latvijas tenisistei nākamajā geimā bija serves tiesības, kas atviegloja ceļu pretim uzvarai.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 185 WTA ranga punktus.

Krievijas tenisiste šajā spēlē izpildīja sešas netveramas serves, bet Ostapenko šajā rādītājā palika bešā. Kasatkinai arī četras dubultkļūdas, kamēr Ostapenko iekrāja uz pusi mazāk.

Abas tenisistes savā starpā spēkojušās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Vispirms 2015.gadā Trnavā un 2016.gadā tepat Īstbornā uzvarēja Ostapenko, bet 2017.gada Čārlstounas turnīra finālā pārāka bija Kasatkina, kura Latvijas tenisisti uzvarēja arī tā paša gada "US Open" trešajā kārtā.

Ostapenko pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja nesen "French Open" finālu sasniegušo Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 19.), kura Īstbornā startēja ar astoto numuru, bet otrajā mačā ar 5-7, 6-4, 6-3 uzvarēja tunisieti Onsu Žabēru (24.).

Kasatkina aizvada veiksmīgu sezonu uz zāles seguma, jo nule kā spēlēja Birmingemas "WTA 250" turnīra finālā, kurā atzina Žabēras pārākumu. Arī sezona kopumā Krievijas tenisistei  ir izdevusies - 24 gadus vecā Ostapenko vienaudze šosezon uzvarējusi turnīrā Sanktpēterburgā un "Phillip Island Trophy" sacensībās Melburnā.

Arī Ostapenko iepriekšējā pieturvieta bija Birmingemas turnīrs, kurā viņa apstājās otrajā kārtā. Latvijas tenisiste šogad uzvarējusi 18 no 30 spēlēm, bet Kasatkinai ir 26 panākumi 37 cīņās.

Ostapenko ceturtdaļfinālu Īstbornā sasniedza arī 2018.gadā, kad vēlāk aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta pusfinālam.

Ceturtdaļfinālā ceturtdien spēlēs arī Anastasija Sevastova (WTA 61.), kurai jāspēkojas ar Jeļenu Ribakinu (WTA 21.). Abas tenisistes šodien aizvadīs pirmo savstarpējo spēli karjerā.

Gadījumā, ja Sevastova izcīnīs uzvaru, viņai pusfinālā būs jātiekas ar Ostapenko.

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēlēs, kur viņa cīnās plecu pie pleca ar Gofu. Latvijas un ASV duets pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 2-6, 10:7 uzvarēja Lielbritānijas pāri Herietu Dārtu un Heteri Votsoni.

Plānots, ka šodien viņām pretī stāsies turnīra ceturtais duets, Taivānas māsas Haočina un Latiša Čaņas.

Turnīra Lielbritānijā uz zāles seguma notiks līdz 26.jūnijam.

Šīs ir vienas no piecām sacensībām uz zālāja seguma Lielbritānijā un Vācijā, kas kalpo kā iesildīšanās turnīrs jūnija un jūlija mijā gaidāmajam Vimbldonas turnīram. Sezonas trešais "Grand Slam" notiks no 28.jūnija līdz 10.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi