Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par Optibet Superkausa ieguvējiem kļūst RVS/LU volejbolistes un Ezerzeme/DU volejbolisti

Sestdien Daugavpilī volejbola sezonas pirmo trofeju izcīnīja Milana Bratiča vadītā Rīgas Volejbola skola/Latvijas Universitāte (RVS/LU) vienība un Ezerzeme/Daugavpils Universitāte (Ezerzeme/DU) volejbolisti, vēsta rīkotāji.

Pirmās laukumā devās volejbolistes, RVS/LU ar 3-1 (25:18, 25:18, 25:27, 25:22) pieveicot “Rīgas Stradiņa Universitāte/Murjāņu Sporta ģimnāzija” (RSU/MSĢ) komandu.

Pirmo setu labāk sāka RSU/MSĢ, pēc Katrīnas Paulas Krustkalnes kļūdas uzbrukumā izvirzoties vadībā ar 4:1. Tomēr RVS/LU ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc Lāsmas Ozolas bloka panāca 7:5. Vadības grožiem mainoties, pēc Elzas Rekneres kļūdas uzbrukumā RSU/MSĢ atkal izvirzījās vadībā, panākot 14:12, bet uzvaru setā RVS/LU lielā mērā nodrošināja seta vidū, kad guva sešus punktus pēc kārtas, pēc Ozolas uzbrukuma panākot 19:15. Pēdējā punkta izspēlē piespēlē kļūdījās Grēta Ella Jirgena.

Arī otrajā setā vadībā pārmaiņus bija gan viena, gan otra komanda, taču pēc divām triju punktu sērijām un cēlājas Lauras Kristīnes Vāveres kļūdas cēlienā RVS/LU panāca 14:10, pēc kā RSU/MSĢ komandas galvenā trenere Inguna Minusa veica spēlētāju maiņu, Vāveres vietā laukumā atgriežoties Jirgenai. Seta turpinājumā punktu starpība turpināja svārstīties triju – piecu punktu robežās, pēc Karmenas Strukas “eisa” RSU/MSĢ pietuvojās līdz 18:21, taču atlikušās izspēles setā uzvarēja RVS/LU, punktu setam ar netveramu servi pieliekot Rūtai Putenei.

Trešā seta sākumā RVS/LU panāca 7:2 vadību, pārliecinoši esot vadībā līdz pat seta beigām, pēc Ozolas uzbrukuma panākot 20:12. Anna Cepurīte ar māņu sitienu panāca 22:17, bet turpmākos piecus punktus guva pretinieces, Alisei Juršānei-Piņķei uzbrukumā panākot 22:22. RVS/LU bija divas mačbumbas (24:22), taču Vāvere ar bloku un Megija Grundmane ar “eisu” līdzsvaru uz tablo atjaunoja – 24:24. Ar Vāveres netveramu servi pa gala līniju uzvaru setā ar 27:25 svinēja RSU/MSĢ.

Ceturtajā setā pēc līdzīga sākuma 13:9 pārsvaru pēc Sindijas Božes uzbrukuma ieguva RVS/LU, taču pēc vēl viena Vāveres “eisa” pa gala līniju pārsvars gandrīz bija dzēsts (12:13). Neizšķirtu gan panākt RSU/MSĢ neizdevās līdz pat divām lieliskām tikko laukumā gājušās Megijas Grundmanes servēm, ar “eisu” izlīdzinot rezultātu – 21:21. Atlikušajās piecās izspēlēs trīs punktus uzbrukumā, tai skaitā pēdējo punktu mačā, guva Bože, par kausa ieguvējām kļūstot RVS/LU volejbolistēm.

Par labāko uzvarētāju rindās tika atzīta cēlāja Elza Reknere, bet RSU/MSĢ vienībā labākās spēlētājas lauri tika “libero” spēlētājai Alvīnei Krumholcei.

“Varbūt par ātru noticējām, ka Superkauss ir tik tuvu. Palaidām pāris vieglus punktus, pašas nenospēlējām, kā vajag, bet milzīgs prieks, ka ceturtajā setā spējām saņemties un izkļūt no bedres,” LTV7 tiešraidē teica Elza Reknere.

Trīs spēlētājas uzvarētāju rindās sakrāja pa 14 punktiem – Sindija Bože, Anna Cepurīte un Lāsma Ozola, bet Anabella Maļina guva 13 punktus, Katrīnai Paulai Krustkalnei pievienojot deviņus punktus. RSU/MSĢ komandā pa 13 punktiem sakrāja Agija Ankevica un Karmena Struka, bet 11 punktus guva Katrīna Struka.

“Iepriekšējos vairāk nekā trijos gados nevienu kausu netiku ieguvis. Tāpēc esmu ļoti priecīgs par šo. Latvijas Superkauss man daudz nozīmē, jo šis man ir jauns klubs, jauna sezona. Nav labāka veida kā uzsākt sezonu ar izcīnītu kausu,” priecīgs pēc spēles bija RVS/LU galvenais treneris Milans Bratičs. “Zinājām, ka ar savu labāko spēli varam uzvarēt. Tāpat zinājām, ka šī pretiniecēm ir pirmā cīņa par Superkausu kluba vēsturē un viņas var nedaudz nervozēt. Mums tas bija jāizmanto, cik vien ir mūsu spēkos, un jāsaglabā vēsa galva. Taču to ir viegli pateikt, bet ne tik viegli izdarīt, kad esi laukumā.

Sākumā komandas cīnījās par to, kura pieļaus mazāk kļūdu. Tomēr tas sezonas sākumā ir normāli, arī mums, kas esam zaudējuši četras pamatsešinieka spēlētājas, salīdzinot ar pagājušo sezonu. Ņemot vērā to, ka sezona pēc būtības vēl nemaz nav sākusies, kopumā esmu apmierināts, kā komanda izskatās šajā sezonas daļā un ka meitenes sāk domāt tā, kā es gribu, lai viņas domātu.”

Vīriešiem cīņā par sezonas pirmo trofeju valsts čempione “Ezerzeme”/DU ar 3-2 (23:25, 25:23, 25:18, 23:25, 15:11) pieveica Latvijas kausa ieguvēju “Rīgas Tehniskā universitāte Robežsardze/Jūrmala” (“RTU Robežsardze/Jūrmala”) komandu, kura Superkausu veda mājās iepriekšējā gadā.

Pirmajā setā pirmoreiz kādas no komandām pārsvars pārsniedza vienu punktu vien seta vidū, kad 13:11 panāca mājinieki. Tomēr drīz jau ar piecu punktu sēriju ar 17:15 vadībā izvirzījās jūrmalnieki, taču seta uzvarētājs izšķīrās tā galotnē, izšķirošo punktu uzbrukumā no ceturtās zonas gūstot Patrikam Pinkam.

Pēc Pinkas sitiena autā daugavpilieši otrajā setā izvirzījās vadībā ar 12:7, bet Pinka tika nomainīts. Mājinieki panāca 20:12 pārsvaru, ko viesi ar labām servēm deldēja, panākot 22:23. Tomēr pēc Dmitrija Meinerta uzbrukuma ar 25:23 uzvarēja  “Ezerzeme”/DU.

Trešajā setā ne mirkli vadībā nepabija jūrmalnieki, mājiniekiem panākot 9:6, 11:7 un 13:8. Jūrmalnieki pietuvojās līdz 17:19, taču seta galotnē labāki bija mājinieki, setu pēc Antona Nazarova bloka pret Toma Kalniņu beidzot ar 25:18 uzvaru.

Ceturtajā setā ritēja līdzīga cīņa, lielāko pārsvaru (9:7) sākumdaļā iegūstot jūrmalniekiem. Pēc Meinerta uzbrukuma grūtā situācijā divu punktu pārsvaru panāca mājinieki – 13:11, bet “RTU Robežsardze/Jūrmala” panāca 20:18, ar otro setbumbu uzvaru ar 25:23 panākot jūrmalniekiem.

Piektajā setā pirmie divu punktu pārsvaru panāca Jūrmalas volejbolisti (7:5), bet tūlīt ar diviem punktiem uzbrukumā un blokā atbildēja Armands Rokjāns (7:7). Savukārt pēc 9:11 trīs punktus pēc kārtas ar Iļjas Makarova uzbrukumu guva mājinieki. Turpinot servēt Pāvelam Smirnovam un laukumā pirmo reizi mačā laižot Ēriku Voroņko, “Ezerzeme”/DU vairs ne punktu pretiniekiem neatdeva, pēdējā izspēlē uzbrukumā bumbu autā raidot Jānim Teikmanim.

Labāko spēlētāju balvas nopelnīja Makarovs un Jūrmalas kluba un Latvijas izlases “libero” Kaspars Kronbergs.

“Spēles plānu izdevās realizēt ideāli. Plāns bija uzvarēt, uzvarējām, viss kārtībā, ideāli sākām sezonu. Mums šodien bija nedaudz labāka serve nekā pretiniekiem. Kļūdas bija abās pusēs, bet tieši ar spēcīgu servi mēs varējām atbīdīt viņu uzbrukumu uz otro līniju, un bija vieglāk spēlēt aizsardzībā. Makarovs ļoti labi iesaistījās mačā, sajuta spēles garšu. Tāpēc viņš tika atzīts par labāko mūsu komandas rindās,” mača gaitu analizēja “Ezerzeme”/DU galvenais treneris Rihards Puķītis. “Izcīnītais Superkauss ir tāds maziņš atspērieniņš sezonai, taču lielāka uzvara, protams, ir Latvijas kauss, Latvijas čempionu tituls vai kāda Baltijas līgā izcīnīta medaļa.”

“Noteikti ir patīkami sezonu sākt ar uzvaru, kas mūs dzīs uz priekšu turpmāk. Pirmoreiz izcīnīts kauss ir vispatīkamākais, taču arī katra nākamā uzvara ir patīkama. Komandas panākumu atslēga bija labi sakārtots bloks ar aizsardzību. Kad vajadzēja, uzspiedām emocionāli, uzservējām agresīvāk,” pēc mača teica “Ezerzeme”/DU otrā tempa spēlētājs Armands Rokjāns.

 

“Optibet” Latvijas Superkauss 2023

Fināli, 30. septembris, Daugavpils Olimpiskais centrs

Sievietes

RVS/LU – RSU/MSĢ 3-1 (25:18, 25:18, 25:27, 25:22)

Vīrieši

“Ezerzeme”/DU – “RTU Robežsardze/Jūrmala” 3-2 (23:25, 25:23, 25:18, 23:25, 15:11)

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi