Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dukuriem neveiksme PK 2. posmā Īglsā - abi ārpus pirmā desmitnieka

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Īglsas trasē Austrijā Pasaules kausa otrā posma sacensībās skeletonā divu braucienu summā ieņēma 11. vietu, bet Tomass Dukurs ierindojās 18.pozīcijā

Otrajā posmā uzvaru dalīja trīs sportisti - brits Mets Vestons, vācietis Kristofers Grothērs un Ķīnas sportists Gens Veņcjans - , kuri divu braucienu summā finišēja minūtē un 46,04 sekundēs.

M.Dukurs, kurš pēc pirmā brauciena ierindojās 11.vietā, divu braucienu summā ieņēma arī 11. vietu, uzvarētājiem kopā zaudējot 0,58 sekundes.

Savukārt T.Dukurs aizvadīja vienmērīgus abus braucienus, nepieļaujot smagas kļūdas. Pēc pirmā brauciena viņš ieņēma 18.vietu, taču, otrajā braucienā uzlabojot gan starta laiku, gan finiša laiku, nespēja pakāpties augstāk un divu braucienu summā ierindojās 18.vietā, uzvarētājiem piekāpjoties 0,98 sekundes.

Pirmā posma uzvarētājs Krievijas sportists Aleksandrs Tretjakovs pēc pirmā brauciena ieņēma vien 12.pozīciju, taču divu braucienu summā pakāpās līdz astotajai vietai.

Pirmajā Pasaules kausa posmā pirms nedēļas uzvaru izcīnīja Krievijas sportists Aleksandrs Tretjakovs, kuram Martins Dukurs piekāpās tikai 0,07 sekundes. Tomass Dukurs ierindojās 16.vietā.

Pasaules kausā pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderis ar 425 punktiem ir Grothērs, 377 punkti ir Tretjakovam, bet 376 punkti - vācietim Akselam Jungkam. M.Dukuram 346 punkti dod septīto vietu, bet T.Dukurs ar 176 punktiem ir 19.pozīcijā.

Martins Dukurs iepriekšējo sezonu par īpaši veiksmīgu nosaukt nevar. Viņš desmito reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvarot pirmajos četros posmos, taču Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu pēc 11 zelta medaļām pēc kārtas, bet pasaules meistarsacīkstēs Vācijas trasē Altenbergā nācās samierināties ar tikai 16.vietu.

Tikmēr Tomass Dukurs, vienreiz posmā (Siguldā) kāpjot uz goda pjedestāla, Pasaules kausa kopvērtējumā finišēja trešais. Eiropas čempionātā viņam tika sestā, bet pasaules čempionātā - septītā vieta.

Iepriekšējā sezonā Insbrukas trasē tika rīkoti divi posmi pēc kārtas, abos uzvarot Martinam, pirmajā no posmiem uzvaru dalot ar Krievijas Bobsleja federācijas (FBR) pārstāvi Aleksandru Tretjakovu. Tomass Dukurs sev starta ieskrējiena dēļ neparocīgajā un īsajā trasē ieņēma attiecīgi desmito un astoto pozīciju.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies, kad Latvijā būs plkst. 15.30, bet otrais - pusotru stundu vēlāk.

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamie trīs posmi notiks Vācijas trasēs - Altenbergā, Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi