Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ievērojami Zviedrijas politiķi un uzņēmēji pauž atbalstu Stokholmas olimpiskajai kandidatūrai

Ievērojami Zviedrijas politiķi un uzņēmēji pirmdien publiskā vēstulē pauduši atbalstu Stokholmas-Ores 2026.gada ziemas olimpisko spēļu kandidatūrai.

Kā zināms, Stokholmas-Ores pieteikums renes sporta veidus plāno aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē. Stokholmas-Ores kandidatūrai konkurente uz 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu ir Itālijas pilsētu Milānas-Kortīnas d'Ampeco apvienotā kandidatūra.

Olimpisko spēļu mājvieta 2026.gada olimpiskajām spēlēm tiks izraudzīta tieši pēc nedēļas Šveices pilsētā Lozannā, kur notiks Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 134.sesija.

Atbalstu Stokholmas-Ores kandidatūrai pauž Zviedrijas premjers Stēfans Lēvens un Stokholmas pilsētas galva Anna Kēniga Jerlmira, kā arī tādu slaveno zīmolu kā Telia, Spotify, Ericsson, Scania, Tele2, H&M, SEB Group dibinātāji un vadītāji.

"Zviedrija un tās uzņēmumi ir spējuši augt un būt konkurētspējīgi ilgtspējīgā ceļā. Kopš 2000.gada iekšzemes kopprodukts ir audzis par 43%, tajā pat laikā emisijas samazinātas par 23%. Ticam, ka Zviedrija ir ideāla vieta 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanai. Saņemot šo iespēju, Zviedrija centīsies attaisnot izvirzītās prasības un sarīkos pa īstam ilgtspējīgas olimpiskās un paraolimpiskās spēles. Iekļaujot sociālo un ekonomisko ilgtspēju, spēles veicinās arī vienotu sabiedrību. Mums ir visi līdzekļi, lai sarīkotu pašas ilgtspējīgākās olimpiskās un paraolimpiskās spēles vēsturē. Zviedrija ir gatava uzstādīt jaunu zelta standartu turpmākajām olimpiskajām spēlēm," rakstīts vēstulē, kuru parakstījuši ievērojami Zviedrijas politiķi un uzņēmēji.

"Zviedrija iepriekšējo reizi olimpiskās spēles rīkoja 1912.gadā, un tagad atkal ir pienācis laiks. Esam spēcīga ziemas sporta veidu nācija. Esam prasmīgi augsta līmeņa sacensību rīkotāji un pierādījām to šajā gadā, kad Zviedrijā notika divi lieli čempionāti," pirmdien paziņoja Lēvens.

Pagājušajā nedēļā kandidatūra atbalstu ieguva arī no trim reģioniem, kuri paredzēti kā Olimpiādes sacensību saimnieki Zviedrijā. Kopēju atbalsta vēstuli atbalstījuši Stokholmas, Herjedālenas un Dālarnas lēņu reģionālo izpildkomiteju vadītāji.

Maijā atbalstu olimpiskajām spēlēm pauda prominentie Vālenberji, kas jau izsenis atpazīstami kā Zviedrijas diplomātu, politiķu, uzņēmēju un investoru ģimene.

Olimpiādes saimnieces tiks izraudzīta SOK individuālo biedru balsojumā. Šo biedru ir 96, bet trīs nāk no Itālijas, kamēr divi ir no Zviedrijas - viņiem gan nebūs ļauts piedalīties 2026.gada olimpisko spēļu mājvietas noteikšanas procesā. Starp individuālajiem biedriem nav neviena Latvijas pārstāvja.

Pērnā gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati Kazahstānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi