Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ilinoisas universitātes absolvents izgudro pārnesumus ratiņkrēslam

IntelliWheels AGS ir izveidoti kā esošam ratiņkrēslam nomaināmi riteņi, kuru rumbās iestrādāts pārnesumu mehānisms, kas atkarībā no ratiņkrēsla kustības ātruma ļauj samazināt ārējo spēka pievades riteņu griešanas ātrumu.

Skots Deigls, Ilinoisas universitātes absolvents jau kādu laiku bija vērojis velosipēdu braucējus pārslēdzamies uz citu ātrumu, tajā pašā laikā saglabājot lēnāku pedāļu griešanas ātrumu. Radās ideja izgatavot pārnesumkārbu invalīdu ratiņkrēslam, kas sniegtu iespēju arī ratiņkrēslam palielinot ātrumu, ratiņkrēsla stumšanas roku kustības saglabāt mazākā tempā.

Tāpat, pārvietojoties kalnā, izgudrotā sistēma sniegtu iespēju ar lielākas rotācijas, bet mazākas slodzes kustību, pārvietot ratiņkrēslu, kas atvieglotu iespējas pārvietoties kalnā vai uzbraukt uz rampas gados vecākiem cilvēkiem. Marissa Sībel, kas trenē ASV Paralimpiskās komandas sportistus uzsvēra, ka viens no izstrādājamās konstrukcijas pamatuzdevumiem, ir tās saderība ar jebkuru ar roku stumjamo ratiņkrēslu.

IntelliWheels komplekts no 2 riteņiem sver kopā 4,5 kilogramus. Jāpiezīmē, ka šis risinājums vēl ir izstrādes stadijā un Skota Deigla izveidotais uzņēmums "Intelliwheels" strādā pie elektroniskiem sensoriem, kurus novietojot ratiņkrēsla apakšā, tiktu mērīts ātrums un slīpuma leņķus, kādā pārvietojas ratiņkrēsls, kas ar mērīto informāciju varētu automātiski pārslēgt ātrumus. Šobrīd vēl nav pieejama informācija par izgudrojuma tirdzniecības cenu vai pieejamības termiņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko