Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Pētījums: Datortehnika skolā neuzlabo skolēnu sekmes

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pētījums atklājis, ka lielas investīcijas skolu digitalizēšanā un datortehnikā neuzlabo skolēnu sekmes, dažos gadījumos pat, pārlieku liela datoru lietošana, pasliktina tās. 

Pētījuma laikā tika apkopti dažādi statistikas rādītāji no vairāk kā 70 pasaules valstīm, vēsta BBC.

OECD izglītības nodaļas vadītājs Andreas Šleihers norādījis, ka labākie testu rezultāti nāk no Austrumāzijas skolām, kuras tehnoloģiju ieviešanā ir bijušas "ļoti piesardzīgas". Viņš gan uzsver, ka tas nenozīmē, ka tehnoloģija un izglītības materiālu digitalizēšana ir nelietderīga, viņaprāt pētījums ilustrē nepieciešamību pēc citādākas pieejas. 

Pētījumā apkopots, ka visvairāk internetu skolā lieto Austrālijā - gandrīz 60 minūtes dienā, bet vismazāk Dienvidkorejā, kur laiks pie interneta skolā nepārsniedz 9 minūtes.

Atklāts, ka skolēni, kur datorus skolā lieto "ierobežotā daudzumā - vienu divas reizes nedēļā" uzrāda labākus rezultātus kā tie, kuri datorus lieto bieži. Piemēram, Singapūra, kurā mācību stundas ar datoriem ir ierobežotas uzrāda augstāko digitālās lietotprasmes līmeni.

Šleihers norādījis, ka plašāka pieeja tehnoloģijām rada lielāku risku, ka skolēni nevis paši izpilda uzdoto, bet to nokopē viens no otra vai no interneta.

Taču OECD pētījumā arī norādīts, ka piemēram mācību grāmatu digitalizēšana un pēc tam vieglāka jaunākā satura aktualizēšana, var palīdzēt sasniegt labākus rezultātus. 

Kā norāda BBC, pasaulē katru gadu tiek investēti apmēram 24 miljardi eiro.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko