Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rumānijā izstrādāts rīks, kas mēra darba meklētāja autoritāti sociālos tīklos

Rumānijā izstrādātais rīks "Label.io" palīdz darba devējiem un darba meklētājiem mērīt darba meklētāju "autoritāti" sociālos tīklos, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) ziņu un komentāru portāls "TechCrunch".

Ierakstoties "Label.io" portālā, lietotājs-darba meklētājs uzdod atslēgvārdus, kas raksturo tā zināšanas, kompetenci un pieredzi. Rīks pēc tam seko lietotāja ierakstiem un atsaucēm uz ierakstiem sociālos tīklos, lai mērītu lietotāja "autoritāti" ar atslēgvārdiem saistītos jautājumos.

Kā raksta portāls, uzņēmums izdodas atšķirt īstu autoritāti no skaitliskas popularitātes (liels draugu vai sekotāju skaits) un arī atšķirt pozitīvas atsauksmes no atsauksmēm, kur darba meklētāja rakstītais tiek kritizēts vai izsmiets plašā sociālo tīklu lietotāju lokā.

"Label.io" ir domāts kā papildu darba meklētāja novērtēšanas rīks. Ja darba meklētājs savā CV uzdodas esot zinīgs, piemēram, "Java" programmēšanas valodā vai Ziemeļvalstu parādzīmju tirdzniecībā, ar "Label.io" var pārliecināties, ka darba meklētājam ir laba autoritāte šajos jautājumos, ja viņš vai viņa par tiem ir izteicies sociālos tīklos.

"Label.io" pagaidām ir testa (beta) stadijā ar ierobežotu lietotāju skaitu, raksta "TechCrunch". Uzņēmums, kas izstrādājis risinājumu, dibināts 2010.gada martā. Uzņēmumu Bukarestē dibinājis Oktavians Popesku.

Tomēr "TechCrunch" žurnālista Stīva Ohīra raksta parādās zināma skepse. Viņš īso vēstījumu sociāla tīklā "Twitter" daudz rakstot un dažkārt sūdzoties par kafiju, taču nav uzdevis "kafija" kā ar savām prasmēm saistītu atslēgvārdu, tādēļ "Label.io" neuzrādot viņa autoritāti kā kafijas pazinējam. Savukārt viņam parādoties reitings kā tehnoloģiju žurnālistam, raksta Ohīrs.

Rakstā arī norādīts, ka "Label.io" konkurē ar diviem citiem "sociālo tīklu autoritātes" mērīšanas rīkiem "PeerIndex" un "Klout", kas izstrādāti Londonā un Sanfrancisko, ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko