Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Dombrovskis pārliecināts, ka ēnu ekonomikas īpatsvars turpinās samazināties

Lai gan premjerministrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) nav vēl paspējis iepazīties ar jaunākā Baltijas valstu pelēkās uzņēmējdarbības indeksa rezultātiem, viņš ir pārliecināts, ka ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā samazinās un samazināsies.

Kā ziņots, pērn ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā bijis 30,2%, kas ir par 7,9 procentpunktiem mazāk nekā 2010.gadā, kad ēnu ekonomikas īpatsvars kopējā ekonomikā sasniedza 38,1%. Šādi dati atspoguļoti Ventspils augstskolas mācību prorektora Arņa Saukas veiktajā pētījumā Baltijas valstu pelēkās uzņēmējdarbības indekss 2011.

Premjerministrs norāda, ka pozitīvās valsts budžeta izpildes tendences un citas indikācijas patiešām liecina, ka ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā samazinās.

Ēnu ekonomikas apkarošana turpina būt valdības darba redzeslokā, šo uzdevumu kā prioritāru definējis arī nesen saņemtais Latvijas konkurētspējas novērtējums, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke. Valdības skatījumā, ir sākta virkne nozīmīgu iniciatīvu, kuru ietekme uz ēnu ekonomikas samazināšanu izpaudīsies tuvākajā nākotnē.

Tāpat par ēnu ekonomikas mazināšanos liecinot iedzīvotāju aktivitāte, aktīvi iesniedzot sākumdeklarācijas.

"Sagaidu, ka arī PVN un IIN samazināšana būs papildus stimuls uzņēmumiem un privātpersonām no ēnas zonas pārnākt legālajā ekonomikā. Ēnu ekonomikas īpatsvars turpinās samazināties," pārliecināts ir valdības vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses