Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

If Latvia gandarīta par Saeimas atbalstu e-OCTA polišu ieviešanai

Šodien, 27.septembrī, Saeima atbalstīja grozījumus Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) likumā, kas paredz ieviest OCTA polišu elektronizāciju - atļauj autovadītājam polisi iegādāties internetā vai pa tālruni, un atceļ prasību obligāti izdot polises papīra formātā, kā arī polisei turpmāk nav jābūt klāt, izmantojot automašīnu ceļu satiksmē.

Andris Morozovs, If valdes priekšsēdētājs komentē: „Apstiprinātie grozījumi ir liels solis pretim mūsdienu patērētāja prasībām - mūsu klienti būs tikai ieguvēji, jo viņiem apdrošināšanas polises iegāde, kā arī polises lietošana ikdienā kļūs daudz ērtāka un izdevīgāka. Turklāt turpmāk OCTA polisi iegādāties būs iespējams jebkurā vietā, kurā pieejams interneta pieslēgums, un jebkurā diennakts laikā, tai skaitā arī brīvdienās, ko novērtēs gan aizņemtākie, gan aizmāršīgākie autovadītāji, kas par polises atjaunošanu atceras tās pēdējā darbības dienā.”

Jau pašlaik If Latvia ir izstrādāts tehniskais risinājums, lai pārdotu OCTA polises internetā, un jau trešo mēnesi ar If Online sistēmas starpniecību ir iespējams pasūtīt un apmaksāt If Latvia OCTA polisi internetā. Šobrīd OCTA polises joprojām klientiem sagatavojam papīra formātā un nosūtam ar pasta starpniecību.
Ieviest e-OCTA polises saskaņā ar apstiprināto likuma grozījumu redakciju If Latvia būtu gatava jau līdz šā gada beigām, tuvāko mēnešu laikā veicot papildu investīcijas tehnoloģiskajā nodrošinājumā: e-OCTA polišu apstiprināšanu ar „drošu un ar laika zīmogu apstiprinātu elektronisko parakstu.”

„Jāatzīmē gan, ja likuma grozījumos nebūtu iekļauta valsts garantētā elektroniskā paraksta prasība apdrošinātājam, e-OCTA būtu iespējams klientiem piedāvāt par vēl izdevīgāku cenu, un kaut vai rīt. Tomēr elektroniskās polises formāta apstiprināšana ir apsveicama jebkurā gadījumā, un tā ļaus ieekonomēt uzņēmuma administratīvos un personāla izdevumus,” piebilst A.Morozovs.

Par If Online:
Kopš šā gada sākumā tika veikti grozījumi likumā par Apdrošināšanu, kas svītroja normu, ka apdrošināšanas polises var tikti izsniegtas tikai papīra veidā, If Latvia kā pirmais Latvijā ieviesa interneta apdrošināšanas sistēmu If Online.

Kopš februāra, izmantojot If Online, privātpersonām ir iespējams iegādāties If Latvia ceļojumu, nelaimes gadījumu polises internetā, bet kopš š.g. jūlija If Online sistēmā internetā iespējams pasūtīt un apmaksāt If Latvia OCTA polisi, un If klientiem - arī pieteikt KASKO atlīdzību.
Apdrošināšanas polises internetā iegādāties piedāvājam ar 5-10% atlaidi.

Tuvākai informācijai:
Līga Lētiņa,
If Latvia Komunikāciju vadītāja
Tālr. 29 175 725
e-pasts: [email protected]

Īsumā par If Latvia:
If ir lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropas valstīs, kas kopumā apkalpo aptuveni 3,8 miljonus klientu. Latvijā If darbojas kopš 1998. gada un piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. ”If Latvia” AAS 2006. gadu noslēdza ar peļņu LVL 348 384 un sasniedza ievērojamu apgrozījuma pieaugumu 31,4% apmērā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. „If Latvia” AAS strādā 140 darbinieki, kas sniedz savus pakalpojumus 7 klientu apkalpošanas centros Rīgā, Valmie

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses