Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Parādu atguvējiem vajadzēs licensi

Turpmāk uzņēmējam, kurš nodarbojas ar parādu atgūšanu, būs nepieciešama speciāla atļauja, paredz Saeimas Budžeta un finanšu komisijā trešdien, 18.janvārī, izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā sagatavotie grozījumi likumā Par nodokļiem un nodevām.

Ierosinātie grozījumi paredz, ka parādu atgūšanas pakalpojuma sniedzējam būs nepieciešama speciāla licence, un tā būs jāpārreģistrē vienu reizi trīs gados. Plānots, ka valsts nodeva par licences izsniegšanu būs 2500 lati, bet par tās pārreģistrāciju – 1000 lati.

Saskaņā ar Saeimā pirmajā lasījumā pieņemto Parāda atgūšanas likumprojektu parāda atguvējs savus pakalpojumus varēs sniegt tikai tad, ja tam būs speciāla atļauja - licence. Prasības licences saņemšanai, tās izsniegšanas, izmantošanas, apturēšanas, pārreģistrācijas un anulēšanas kārtību, kā arī valsts nodevas maksāšanas kārtību noteiks Ministru kabinets.

Licencēšanas sistēma nepieciešama, jo patlaban nav precīzas informācijas par šīs jomas tirgus dalībniekiem, kā arī nav noteikta parāda ārpustiesas atgūšanas kārtība un nodrošināta fizisko personu tiesību aizsardzība parāda atgūšanas procesā. Tas apgrūtina parādu piedzinēju darbības uzraudzību un kontroli, kā arī ir par pamatu iedzīvotāju sūdzībām par parādu piedzinēju darba metodēm, norāda likumprojekta autori Ekonomikas ministrijā.

Par likumprojektu otrajā un trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses