Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Balticovo" nodod ekspluatācijā 13.putnu novietni, izmaksas - miljons latu

Turpinoties ražotnes modernizācijas procesam, vistu olu un olu produktu ražotājs a/s _Balticovo _nodevis ekspluatācijā 13.putnu novietni, investējot aptuveni vienu miljonu latu, informē uzņēmums.

Nauda investēta celtnē, putnu turēšanas iekārtās un tehnoloģijās. Jaunā putnu novietne ir 2610 kvadrātmetru plaša, tā paredzēta 100 000 vistām.

Līdzīgi kā citās, arī šajā putnu novietnē iekārtas atbilst dējējvistu labturības ES 2012.gada prasībām, norāda kompānija un skaidro, ka putniem ir nodrošināts maksimāli labvēlīgs mikroklimats, kas esot līdzvērtīgs dabiskiem apstākļiem.

Pagājušā gada rudenī Balticovo atklāja jaunu olu ražošanas un šķirošanas kompleksu, kas sastāv no deviņām putnu novietnēm un šķirotavas, kurā stundas laikā tiek šķiroti 180 000 olu. Gadā jaunajā kompleksā saražo 500 miljonus olu. Paplašinoties un modernizējoties, tiek rekonstruētas arī no padomju laikiem mantotās putnu novietnes.

Tuvākajā nākotnē plānotas investīcijas uzņēmuma modernizācijā, ieguldot līdzekļus jauna olu pārstādes ceha būvniecībā.

Balticovo īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju ir Latvijas pilsoņiem piederošais BCO. Investīcijas kopš 2005.gada sākuma ir ap 18 miljoniem latu. Apgrozījums 2009.gadā – 22,5 miljoni latu, eksportē 70% no visas saražotās produkcijas. Strādājošo skaits 2010.gada jūlijā – 180 darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk jākrāj pašiem

Grozījumi Pensiju likumā nosaka to, ka laika periodā no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju 2. līmenī tiek novirzīti vien 5% no bruto algas, savukārt 15% tiks novirzīti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses