Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Cieš gan kokrūpnieki, gan mašīnbūvētāji, tekstilniekiem pagaidām labi

Eksportēt kļūst grūtāk

Atziņas, ka pasaules ekonomika tuvojas augšupejas cikla izskaņai, cita starpā pirms dažiem mēnešiem šaurākā lokā runātais, ka norises pasaules tautsaimniecībā, vadoties pēc ekonomikas pēcbrieduma fāzes, sāk atgādināt 2008. gada pavasari, šķiet, sāk iegūt taustāmāku pamatu. Pēdējie mēneši Latvijas ārējā tirdzniecībā nevēsta neko labu, un krīt gan eksporta, gan importa apjomi. Pirmie norāda uz vājāku patērētāju aktivitāti ārvalstīs, taču importa samazināšanās var likt iezvanīt visai skaļus trauksmes zvanus, jo norāda uz to, ka patēriņš sāk stagnēt vai pat samazināties arī Latvijā. Tas nozīmē, ka pretēji gaidītajam mājsaimniecības ar savām pirkšanas aktivitātēm uz iepriekšējā algu pieauguma rēķina ekonomikas sildīšanā var neizrādīties tik spēcīgs atbalsts, kā eksperti iepriekš gaidījuši.

Top komentāri

rūgtā patiesība
r
Loģiski, ka kokmateriālu eksports sāk sarukt. Nav jau vairs ko cirst. Visa Latvija ir viena liela kailcirte vai pirms dažiem gadiem iestādītas, nezāļu un invazīvo sugu pārņemtas monokultūru (pamatā bērzs) jaunaudzes.
Scorseze
S
Nekas, toties kankariņš pasludināja, ka Latvijai būs lielākais budžets vēsturē:) Bet ja nopietni, tūlīt būs izcirsti visi meži, paņemti visi sms (augļotāju) kredīti un atlikums nospēlēts azartspēlēs un visa Rīga aizbūvēta ar ofisiem un tirdzniecības centriem, ko tālāk:)
Uldis
U
Mums pie varas atrodas ASV kalpi ,un ticiet man tiem ASV sulaiņiem PARAZĪTIEM nebūt neinteresē Latvijas izauksme ,jo viņu darbs ir pakļaut Latvijas nācionālās intereses savām aizokeāna korporācijām .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses