Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas Miesniekam atļauj iegūt Jelgavas gaļas kombināta kontrolpaketi

Konkurences padome (KP) ir atļāvusi apvienoties A/S "Rīgas Miesnieks" un A/S "Jelgavas gaļas kombināts".

Saskaņā ar KP lēmumā noteikto apvienošanās dalībniekiem jānodrošina, ka jebkurai vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības komercsabiedrībai, ja tā ir izteikusi šādu vēlmi, būtu iespējams iegādāties tai vēlamajā apjomā un sortimentā apvienošanās dalībnieku ražotos un realizētos produktus.

Izvērtējot apvienošanos, tika ņemta vērā arī dalībnieku atkarība no lielākajām mazumtirdzniecības ķēdēm, kā arī finanšu līdzekļu un noieta tirgu nepietiekamība veiksmīgai "Jelgavas gaļas kombināta" patstāvīgai darbībai.

100% Rīgas Miesnieka akciju kapitāla pieder Igaunijā reģistrētajai komercsabiedrībai "Rakvere Lihakombinaat", kurā tiešu izšķirošu ietekmi īsteno Somijā reģistrēta akciju sabiedrība" HKScan Oyj".

"Rīgas Miesnieks" pērn strādāja ar Ls 22,869 milj. apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar 2008.gadu ir par 14,2% mazāk. Kopējie pārdošanas apjomi samazinājās par 8%, bet Ls 378 tūkst. zaudējumus kompensē kopējais tirgus daļas pieaugums, kas pērn palielinājās līdz 20,8%, salīdzinot ar 20,1% 2008. gadā.  

«2009. gadu uzskatu par kritiskāko laiku Latvijas valsts ekonomikā, tomēr esam to veiksmīgi pārvarējuši, noslīpējot uzņēmuma  konkurētspēju, ko personīgi dēvēju par galveno pozitīvo rezultātu pērn,» stāsta "Rīgas Miesnieks" valdes priekšsēdētājs Juhans Matts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses