Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas piena kombināta un Valmieras piena apvienošana ir divu trīs mēnešu jautājums

"Esam panākuši principiālu vienošanos ar Valmieras pienu par uzņēmumu apvienošanu," intervijā Dienai atklāj Krievijas piena nozares akcionārs, Rīgas piena kombināta (RPK) akciju kontrolpaketes turētājs Andrejs Beshmeļņickis. Darījums varētu notikt divu trīs mēnešu laikā un tādejādi tiktu radīts Latvijā lielākais, bet Baltijā piektais lielākais piena pārstrādes uzņēmums.

Krievijas otra lielākā piena ražošanas uzņēmuma Danone-Unimilk direktoru padomes priekšsēdētājs skaidro, ka sākotnēji izziņos par nodomu apvienoties publiski un tad noformēs nepieciešamos dokumentus konkurences aizsardzības institūcijām.

"Krievijā mēs neilgā laikā apvienojām 35 piena pārstrādes uzņēmumus un uz to bāzes izveidojām nacionālo piena ražošanas līderi. Radījām zīmolus, iekarojām topa pozīcijas praktiski visās piena produktu grupās. Un galu galā apvienojāmies ar Danone. Ar līdzīgu ideoloģiju esam atnākuši uz Latviju, kur piena nozare ir ļoti saskaldīta," stāsta A. Beshmeļņickis.

Pēc uzņēmēja domām, lielākais produkcijas tirgus ir Krievija, kur joprojām esot sepiņu miljonu tonnu piena deficīts. "Mums ir vajadzīga ilgtermiņa programma par eksporta uz Krievijas tirgu nostiprināšanu, teiksim, pusmiljona tonnu apmērā. Lauksaimnieki tad varēs saņemt ilgtermiņa līgumus ražošanai, pārstrādātāji varēs ieguldīt jaudu palielināšanā un radīt darba vietas, bet valsts saņems nodokļus."

A. Beshmeļņickis uzskata, ka ražošanu Latvijā var trīskāršot, jo arī padomju laikā Latvijā pārstrādātas 1,5 miljonus tonnu piena gadā, bet tagad vien 500 tonnu. Krievijā Latvijas produktiem viņaprāt noieta tirgu atrast esot viegli, jo Latvija jau tiek uztverta kā kvalitātes zīme. "Par galveno zīmolu Krievijā varētu kļūt Rasa, un noteikti parādīsim, ka šī produkta izcelsmes valsts ir Latvija," stāsta RPK lielākais akcionārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses