Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Zemkopības ministre: Aitkopībai Latvijā ir labas attīstības iespējas

Šodien, 5. janvārī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Aitu audzētāju asociācijas pārstāvjiem. Tikšanās laikā viņa tika iepazīstināta ar Latvijas augošo aitkopības nozari un tās attīstības perspektīvām.„Esmu gandarīta, ka Latvijā veidojas jaunas aitkopības saimniecības, arvien vairāk cilvēku nolemj nodarboties ar šo lopkopības veidu, kā rezultātā Latvijā pieaug gan aitu ganāmpulku, gan šo lauksaimniecības dzīvnieku skaits.

Aitkopībai Latvijā ir labas attīstības iespējas arī nākotnē,” secināja L. Straujuma.Latvijā aitas tiek audzētas gaļas iegūšanai, gaļa un dzīvnieki tiek realizēti gan uz vietas Latvijā, gan tiek eksportēti uz vairākām valstīm – Vāciju, Nīderlandi un citām. Arvien biežāk citu valstu aitkopji aitu vaislas materiālu brauc iepirkt uz Latviju.Latvijas Aitu audzētāju asociācija aicināja Zemkopības ministriju saglabāt atbalstu aitkopībai, sevišķi ciltsdarbam, jo ir svarīgi  uzlabot augstvērtīgu dzīvnieku produktīvās īpašības, to ražīgumu un produktivitāti, noteikt to ģenētisko kvalitāti,  kā arī saglabāt Latvijas tumšgalves aitu šķirni kā ģenētisko resursu.Šobrīd Latvijā ar aitkopību nodarbojas 4625 saimniecības, bet kopumā Latvijā uz 2011. gada 1. jūliju bija reģistrētas 93 532 aitas. Par realizēto dzīvo gaļas aitu vidēji maksā no 60 līdz 100 latus, bet par vaislas aitu māti un teķi – no 100 līdz 250 latiem. Latvijā audzēto aitu eksports sākts 2010. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk jākrāj pašiem

Grozījumi Pensiju likumā nosaka to, ka laika periodā no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju 2. līmenī tiek novirzīti vien 5% no bruto algas, savukārt 15% tiks novirzīti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses