Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Tieši algu pieaugums varētu stutēt mūsu valsts ekonomiku

Izkļūt no zemo algu slazda

Zems iedzīvotāju atalgojums var izrādīties kavēklis tautsaimniecības attīstībai, sevišķi tad, ja valsts demogrāfiskā situācija ir slikta. Liels niecīgu algu īpatsvars signalizē, ka Latvijas tautsaimniecībā trūkst tādu uzņēmumu, kuri prot radīt preces un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, un norāda uz to, ka valsts iekšējais tirgus ne vien ir mazs, bet arī ar zemām attīstības perspektīvām. Tiesa, pēdējos gados Latvijas ekonomika darba samaksas jomā piedzīvo uzlabojumus, un tas uz aizvien lēnākas pasaules tautsaimniecības izaugsmes fona var palīdzēt sildīt valsts ekonomiku, tādējādi vismaz daļēji kompensējot negācijas, kuras patlaban aizvien izteiktāk kļūst novērojamas ārējos tirgos.

Top komentāri

TTT
T
Neaizmirst iet, ka valsts no jūsu pensijas 6%, ik mēnesi nozog 4%. Krīzes laika griezieni nav atlikti atpakaļ.
es
e
Tas tāpēc,ka valdībai tauta ir pie kājas!Tik domā kā vēl noplēst nodokļus palielinot sev algas ,prēmijas,izpriecu braucienus!Viņiem galvenais skaisti muldēt,bet ne strādāt!Un tautai vēl jāuztur gandrīz 300 000 lielu ierēdņu armiju,kuri saņem algas, par neko nedarīšanu, tūkstošos!
veicina zemu algu ekonomiku
v
valsts ar Vienotības uzspiesto pseidokreisi populistisko jaunievedumu - diferencēto neapliekamo minimumu (DNM) veicina lētā darbaspēka ekonomiku, īpaši atbalsta "aplokšņu algu" maksātājus, padara neciešamus konkurences apstākļus uzņēmējiem, kas maksā visu algu legāli un kavē pāreju uz augstākas pievienotās vērtības un augstāka atalgojuma ekonomiku. Turklāt, DNM nemazina nevienlīdzību, bet pat palielina to starp mājsaimniecībām ar un bez bērniem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses