Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Reirs: Problēmas nodokļu jomā jārisina ne tikai ar represīvām metodēm, bet arī ar pretimnākšanu

Problēmas nodokļu iekasēšanas jomā nav jārisina tikai ar represīvām metodēm, būtiska ir arī pretimnākšana un sapratne, tiekoties ar Valsts ieņēmuma dienesta (VID) vadību trešdien atzina Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V).

Reirs atzīst, ka sarunā ar VID vadību noskaidrojis, kādi prioritārie uzdevumi izvirzīti šogad, lai uzlabotu nodokļu iekasēšanu, mazinātu ēnu ekonomiku un ierobežotu akcīzes preču kontrabandu.

"Atzīstami, ka VID turpina pilnveidot līdzšinējo praksi un ar izglītojošiem, informatīviem un citiem atbalsta pasākumiem informē iedzīvotājus par to, cik svarīgi ir maksāt nodokļus. Būtiski arī, ka iestāde sadarbībā ar uzņēmējiem ir gan stingra, gan arī saprotoša, lai problēmas nodokļu jomā risinātu ne tikai ar represīvām metodēm, bet arī ar pretimnākšanu un sapratni," norāda J. Reirs.

Lai pastiprinātu cīņu ar ēno ekonomiku, VID ir piešķirts papildu finansējums, kas ļaus efektīvāk organizēt nodokļu kontroli. VID vadītāja atzīmēja, ka nodokļu administrācija lielu uzmanību pievērš skaidrojošiem pasākumiem, lai nodokļu maksātāji paši labprātīgi deklarētu un nomaksātu nodokļus. Pastiprināta arī cīņa pret algu izmaksām aploksnēs un nereģistrēto nodarbinātību. Pagājušajā gadā legalizēti vairāk nekā 4000 darba ņēmēju un par nepilniem 500 000 latu palielinātas valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Budžeta komisija arī turpmāk sekos līdzi nodokļu administrācijas darba aktualitātēm, un nākamajā tikšanās reizē ar VID vadību plānots apspriest reversā pievienotās vērtības nodokļa ieviešanas gaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses