Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ĀM: Uzbrukumu risks tūristiem Ēģiptē ir paaugstināts; ieteicams uzturēties viesnīcu teritorijās (papildināts 12:56)

Ņemot vērā Ēģiptes varasiestāžu ieviestos papildu drošības pasākumus, Ārlietu ministrija aicina tūristus, kuri šobrīd atpūšas vai plāno atpūsties Sarkanās jūras kūrortos Hurgadā, Šarm eš Šeihā, Tabā, Nuveibā vai Dahabā, uzturēties apsargātajās viesnīcu teritorijās.

Ministrija paziņojumā savā mājaslapā atgādina, ka līdz 2016.gada janvāra beigām teroraktu un uzbrukumu tūristiem risks Ēģiptē ir paaugstināts. Tikmēr Latvijas vēstniecība stingri iesaka atteikties no ceļojumiem teritorijās uz rietumiem no Nīlas ielejas, tai skaitā Rietumu, Baltajā un Melnajā tuksnesī, kā arī teritorijās, kas atrodas 50 kilometru attālumā no robežas ar Lībiju un Sudānu, izņemot tūristu kūrortus Luksorā, Kinā, Asuānā un Abu Simbelā. Tāpat tiek ieteikts atturēties no ceļojumiem uz Sīnāja pussalas ziemeļu daļu sakarā ar teroristu noziedzīgām darbībām un pastāvīgiem uzbrukumiem Ēģiptes tiesībsargājošām struktūrām.

Vēstniecība arī stingri iesaka plānot ceļojumu, izmantojot uzticamas tūrisma aģentūras, un sekot to ieteikumiem, jo ikdienā tūrisma maršrutus Ēģiptē tās saskaņo ar vietējām atbildīgajām varas institūcijām. Tāpat tūristi tiek aicināti izvairīties no individuālas ceļošanas pa sauszemi visā valsts teritorijā.

Ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons sarunā ar aģentūru LETA apliecināja, ka Hurgadā pašlaik uzturas vairāk nekā desmit Latvijas tūristu. Daļa ceļotāju pēc pašu paustās vēlēšanas esot devušies atpakaļ uz Latviju. 

Jautājumos par izmaiņām ceļojumu grafikos tūristus aicina sazināties ar saviem tūroperatoriem.

Tūroperatora Tez Tour pārstāve Marina Ulanova aģentūru LETA 9.janvārī informēja, ka tuvākajā laikā, pēc pilnīgas informācijas noskaidrošanas, tūroperatori lems, vai turpmāk nogādās tūristus no Latvijas uz kūrortiem Ēģiptes pilsētā Hurgadā.

Jau vēstīts, ka 8.janvārī divi teroristiskā grupējuma Islāma valsts atbalstītāji ielauzušies vienā no Ēģiptes Sarkanās jūras kūrortpilsētas Hurgadas viesnīcām un sadūruši trīs ārvalstu tūristus.

Savukārt novembra sākumā 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs iepriekš informēja, ka aģentūra saglabājusi spēkā aizliegumu lidojumiem uz Ēģiptes kūrortu Šarm eš Šeihu un tie, iespējams, tiks atļauti janvāra otrajā pusē.

(ziņa papildināta ar 4.rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena