Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Dienas recepte: Vārīti vēži

Vēžus galvenokārt pazīstam kā delikatesi. Delikateses statuss platspīļu vēzim nodrošina labu eksporta potenciālu, taču nebrīvē audzēt tos nav viegli. Gaļas īpašību ziņā platspīļu vēzim starp sugas brāļiem nav konkurentu.

"Pie mums cilvēki labprātāk dīķos audzē karpas, nevis vēžus. Taču vēži ir delikatese. Pirmās brīvvalsts laikā Latvija eksportēja 30 tonnas vēžu gadā. Patlaban saražotais vēžu daudzums ir pārāk mazs, saimniecības nespēj kooperēties," stāsta akvakultūras eksperts Augusts Gunārs Ārens. 

Nepieciešams:

  • liels katls ar verdošu ūdeni,
  • pāris ēdamkarošu sāls pēc garšas,
  • krietna sauja diļļu ar kātiem,
  • pāris ēdamkarošu ķimeņu,
  • 6–10 dzīvi vēži, ko met ūdenī,
  • vārīšanas laiks – 8–10 minūtes.

 

Top komentāri

...
.
Receptes sākums: Kaut kur sadabūt dzīvus vēžus...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena