Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dari pats: Auzu piens

Augu pieni ir veselīga un videi draudzīga alternatīva govs pienam, un tos visai vienkārši iespējams pagatavot pašu spēkiem.

Process ir ātrs un izmaksas mazākas, nekā pērkot gatavo pienu iepakojumā. Ieteicams izvēlēties bioloģiski audzētas izejvielas! Pienu var glabāt ledusskapī vairākas dienas, tas noder kā piedeva kokteiļiem, kafijai un tējai, kā arī ir garšīgs viens pats, to var izmantot pankūku cepšanai un jebkura cita ēdiena pagatavošanai, aizstājot dzīvnieku izcelsmes pienu. 

Nepieciešams:

  • 2 glāzes pilngraudu auzu pārslu,
  • 4 dateles,
  • šķipsna kanēļa,
  • šķipsna sāls,
  • marle, bet noder arī kafijas prese,
  • 3 glāzes ūdens.

Gatavošana:

Auzu pārslas uz 10–12 stundām liek mērcēties vēsā ūdenī, pēcāk ūdeni nolej, pārslas kārtīgi noskalo un ūdeni atkal nolej. Liek auzas blenderī, aplej ar trim glāzēm ūdens, pievieno dateles, kanēli, sāli un visu sablenderē. Masu liek marlē un notecina vai kafijas presē, ar kuras palīdzību nospiež biezumus, iegūstot viendabīgas konsistences pienu. Gatavs!

Top komentāri

ļuļa
ļ
sauciet šo produktu kā gribiet, bet tas NAV PIENS!!!!!! apriebies šitais vegānu paradums saukt savus ēdienus dzīvnieku valsts produktu vārdos - auzu piens, vegānu steiks, vegānu siers utt. tak izdomājiet un izmantojiet savu leksiku, bet necūkojiet valodu ar saviem izdomājumiem.
Mikelsons
M
Nekada vaina nav nosaukumiem-kokosa piens ,mandelu piens ,zemesriekstu sviests ,olu likieris utt,ja kadam no lasitajiem skiet,ka nosaukumi tracina pratu-iesakiet savus ieteicamos nosaukumus .
Gaļina O.
G
Jā, arī zemesriekstu SVIESTS, kokosa PIENS un šokolades DESA (!!!!!) ir tik neizturāmi un satracinoši izdomājumi! Izdomājiiet taču kaut ko! Nav pieļaujāma šāda valodas piesmiešana! Tikko redzu veikalā tādus nosaukumus, gribas to rakstītājiem sarīkot cuku bēres! Kur skatās VNAB jeb Vegānisma novēršanas un apkarošanas birojs??? Tur speķiālistiem būtu nekavejoties jāizveido tautas petīcija un japrotestē pret šādu valodas sacūkošanu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena