Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Augusi ārzemju tūristu interese par Zemgales objektiem un piedāvājumu

Zemgales tūrisma speciālisti, izvērtējot aizejošo tūrisma sezonu, secinājuši, ka par reģiona piedāvājumu augusi ārzemju ceļotāju interese, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists Juris Kālis.

Zemgales dabas un lauku, kā arī gastronomisko tūrismu arvien vairāk novērtē tūristi no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Lielbritānijas, Polijas, Nīderlandes un citām valstīm.

"Šogad ceļotāju skaits, galvenokārt pašu zemes, salīdzinot ar pērno gadu, ir palielinājies vairāk nekā par desmito daļu. Zīmīgi, ka vienā no Zemgales populārākajiem tūristu galamērķiem - Tērvetes meža ainavu parkā - 100 000.apmeklētāju šogad varēja sveikt jau augusta nogalē, ievērojami agrāk nekā pirms gada," informēja Kālis.

Apmeklētāju pieplūdumu, kas pārsniedz vairākus tūkstošus, sekmējuši arī tādi vērienīgi pasākumi kā klasiskās mūzikas koncerts ceriņu dārzā, Puķu draugu saiets un Ābolu svētki Dobeles novadā, Dabas koncertzāles viesošanās Zaļeniekos, nakts pusmaratona skrējiens Jelgavā, Operas dienas Jēkabpilī, Sējas un Pļaujas svētki Bārbelē, Dārza svētki Rundālē un vēl citas norises.

Tūrisma speciālisti secinājuši, ka līdzās jau starptautiski atzītiem un tradicionāliem sarīkojumiem aizvien redzamāku vietu notikumu kalendārā ieņem Zemgales Kultūras programmas atbalstītais kamermūzikas festivāls Sansusi Aknīstes novadā un mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls Zobens un lemesis Viesītes novadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena