Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latgales vēstniecība Gors vēlas piesaistīt apmeklētājus no Lietuvas un Igaunijas

Latgales vēstniecība Gors vēlas piesaistīt apmeklētājus no Lietuvas un Igaunijas.

Kā žurnālistiem pastāstīja Latgales vēstniecības Gors Mākslinieciskās nodaļas vadītāja Ilona Rupaine, pašlaik pasākumus koncertzālē apmeklē cilvēki aptuveni 100 kilometru rādiusā ap Rēzekni. Tā kā tie, kuri šajā rādiusā dzīvo, lielākoties jau pabijuši koncertzālē, tās vadība vēlas paplašināt apmeklētāju skaitu no kaimiņvalstīm.

Pašlaik tiekot domāts par Lietuvas un Igaunijas pierobežas ciemu un pilsētu piesaistīšanu koncertzālei, veidojot sakarus un izplatot informāciju šajās vietās par norisēm Gorā. Pēc Rupaines teiktā, Lietuvā ar koncertzāļu pieejamību ir sliktāk nekā Latvijā, tāpēc, viņasprāt, kaimiņvalsts iedzīvotāji varētu būt ieinteresēti par Rēzekni, ņemot vērā to, ka tā nav tālu.

Rupaine norādīja, ka "ideālā gadījumā" uz koncertiem un citiem pasākumiem varētu piesaistīt arī viesus no Krievijas un Baltkrievijas, bet šajā gadījumā pārvietošanos sarežģī vīzu režīms.

Ārzemju klausītājiem saistoši varētu būt gan Latvijas profesionālās mūzikas koncerti, kā arī krievu mākslinieku, kuri pazīstami bijušās Padomju Savienības teritorijā, uzstāšanās. Rupaine norādīja, ka ar Goru vēlmi sadarboties izteikusi arī Igaunijas koncertorganizācija, kura uz Rēzekni vēlas vest savus māksliniekus.

Šogad koncertzālē savus projektus uzvest piesakoties daudz jaunu producentu. Koncertzālei tas esot izdevīgi, bet tā veic arī nopietnu atlasi, izsverot to, ko paši koncertzāles vadītāji tajā vēlas redzēt. Rupaine uzsvēra, ka Gorā notiek dažādas aktivitātes - tā nav tikai akadēmiskās mākslas zāle. Koncertzāles vadītāji cilvēkiem vēlas rādīt visdažādāko mākslu.

Latgales vēstniecībā Gors pērn 152 pasākumus apmeklēja vairāk nekā 150 000 cilvēku. Arī šogad plānots sarīkot aptuveni 150 pasākumus. Gan sadarbība ar kaimiņvalstu producentiem, gan starptautiskas publikas piesaistīšana, pēc Rupaines teiktā, ir ilgtermiņa darbs, kas savus pirmos augļus varētu nest 2016.gadā, jo šī gada programma jau ir saplānota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena