Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Vai tad tiešām arī šodien visi Latvijai kaut cik nozīmīgi procesi un notikumi sākas un beidzas Aivara L. īkšķa kustībā uz augšu vai uz leju?!

Bez Aivara saskaņojuma?

Jāsāk ar atrunu, ka bijušais finanšu ministrs, tagad Eiropas Investīciju bankas vadībā esošais Andris Vilks ir labs autora paziņa vēl no jaukajiem, senajiem ģeogrāfijas studiju gadiem. Līdz ar to saprotama atturēšanās no tieši saistītu tematu aprakstīšanas.

"Nevaru nerakstīt" instinkts uzdzirksteļoja, lasot Andra izteikumus TV3 ziņām – nodokļu reforma Latvijā nenotiks, jo to neļaus Lembergs. Abu kungu attiecības nekad nav bijušas tuvas. Tādēļ dīvaini dzirdēt tik augstu oponenta potenciāla vērtējumu.

Neformālie čuksti, ka jābrauc atrādīties, ka šis var Aivaram nepatikt, bet tas iepriecinātu, vai, ka vispirms jāsaskaņo TUR, caurauž politikas virtuvi no leduslaikmeta. Internetā klejo šīs nostājas esences paraugs, kur Ventspils Augstskolas puspriekšnieks Kārlis Krēsliņš "saskaņojot" tā lokās un klanās, kā viņa priekšā būtu pacēlies Čingishans.

Dīvaini, ka saskaņošanas un TUR braukšanas panaceju nu akceptē arī eksministrs Andris Vilks. Vai tad tiešām arī šodien visi Latvijai kaut cik nozīmīgi procesi un notikumi sākas un beidzas Aivara L. īkšķa kustībā uz augšu vai uz leju?! Protams, ietekmes groži un resursi minētajam kungam ir, vēl jo vairāk – bija. Tomēr ne mistiskā, neietekmējamā līmenī, kā bieži sludina tieši oponenti. Kā skaidrot, piemēram, miljardīgā Maskavas dzelzceļa elektrifikācijas projekta virzību uz Rīgu, nevis Ventspili, vai biznesa interešu šķelšanos "pilsētā ar rītdienu". Galu galā – NATO karavīru un tehnikas klātbūtne un Eiropas – Kanādas līgums (CETA) arī saskaņots TUR? Laikam jā, citādi nenotiktu. Sazvērestību teoriju piekritēji pat tur redzēs kādu velnišķīgu plānu, kura gala iznākums parastajam mirstīgajam nav zināms, tā ir tikai pusdieva Aivara L. prerogatīva. Jābrīnās, kā "leļļu meistars" vēl nav izmantojis tādu gājienu kā sākt slavēt savus oponentus – piemēram, Saeimas izglītības un zinātnes komisijas vadītāju Ilzi Viņķeli (Vienotība). Tas gan būtu viltīgs belziens un radītu sajukumu politikā un medijos. Bet autors jau nevar zināt augsto matēriju kombinējumus.

Lielākā daļa ekspertu nodokļu reformas pieteikumu vērtējuši kā labu esam. Jā, pašvaldības (visas, protams, komandē Aivars L.) šai jautājumā uzmanīgas. Ienākumu nodokļa revīzija var mazināt naudas plūsmu. Tomēr tas nav neatrisināms jautājums, tas ir politiķu darbs kompromisu meklējumos. Var pat gadīties, kaut kur būs jāpiekāpjas, lai plāns virzītos kopumā. Viena cilvēka bezierunu celšana imperatora statusā, no kura noskaņojuma izrietēs "būt vai nebūt", var motivēt tikai izslēgt datoru, nopūst sveci, paņemt miega tableti un sūkstīties, ka nevar aizmigt uz simts gadiem.

Top komentāri

:)
:
Piekrītu, ka visu Latvijas politikā notiekošo lietu izskaidrošana ar Lembergu ir jau kļuvusi par sava veida reliģiju. Tāpat kā senos laikos, kad cilvēki neizprata dabas procesus un tos izskaidroja ar Dieva palīdzību, tā tagad to mēģina darīt ar Lemberga palīdzību. Un izskatās, ka Lembergam šī loma patīk. Bet vai tiešām žurnālisti nevarētu izbeigt šo pielūgsmi? Vai žurnālisti nevarētu ierādīt Lembergam viņam atbilstošu vietu un intervētu viņu tikai par notikumiem Ventspilī un arī atbilstoši tam, ko par to var pateikts cilvēks, kurš atstādināts no pienākumu pildīšanas un vēl varbūt par būtiskiem pavērsieniem ar viņu saistītajās krimināllietās. Žurnālisti, beidziet pielūgt Lembergu, par nodokļu izmaiņām skolu reformu un citiem jautājumiem Lembergs nebūt nav kompetentākais cilvēks valstī!
tādi esam
t
Cik žurnālisti lēti pārdodas, pazemojas, kad kā pamuļķi skraidelē uz šīs tiesājamās personas preses konferencēm, tiražē viņa "domu graudus" un pat rupjības, dēvē viņu par mēru, kaut prokuratūra aizliegusi viņa ieņemt šo amatu utt.Nožēlojami, ja apmierināt šī zagļa kompleksus.
Tiešām?
T
Un par obligātajām soc. iemaksām , esiet dzirdējis? Kamēr Aivars nepateica - aj, aj , aj visu virzīja uz apstiprināšanu. Un nav nekādu sazvērestības teoriju , ministre atklāti to pateica.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē