Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Meļņiks: Komisārs ar kredītvēsturi

Valdība šodien lemj par ekspremjera Valda Dombrovska kandidatūras virzīšanu darbam Eiropas Komisijā. Un pareizi dara - evakuāciju uz Briseles gaiteņiem viņš jau sen pelnījis. Citādi te Latvijā miera nav. Aizvien biežāk jātaisnojas visas valsts priekšā par pētnieciskā žurnālista Lapsas atklājumiem saistībā ar ekspremjera sievas biznesam piešķirtajiem dīvaini izdevīgiem kredītiem valsts un vēlāk privātajā bankā.

Cik to var izturēt!? Jo īpaši tāpēc, ka arī publiska izskaidrošanās nelīdz - to Lapsa rūpīgi izķidā, salīdzina ar amatpersonas un uzņēmuma deklarācijām, atrod kārtējās blēdības, kam piesieties. Un vēl atļaujas apgalvot, ka pie mums teju vai par svēto uzskatītais kandidāts uz Eiropas komisāra amatu melo.

Kā zināms, interneta portāls Pietiek.com jau pāris nedēļu publicē rakstu sēriju par valstij piederošās Hipotēku un zemes bankas īpaši labvēlīgo attieksmi ekspremjera sievai un padomnieces vīram uz pusēm piederošas firmas kreditēšanā. Bankas reorganizācijas laikā noslepenota darba grupa Finanšu ministrijā bija izstrādājusi shēmu atsevišķu kredītsaistību, tajā skaitā to, kas saistīti ar ekspremjera ģimenes uzņēmumu, pārdošanai Rietumu bankai. Ar lielu atlaidi, kas nozīmē, ka valsts daļu kredīta noraksta zaudējumos. Kaut arī pats Dombrovskis formāli nav piedalījies lēmuma pieņemšanā, skaidrs, ka viņa ietekmei Latvijas politikā bijusi noteicoša loma.

Latvijā, protams, visi tēlo, ka neko no Lapsas atklātā nav lasījuši un neko nezina. Lai nu tā būtu. Domāsim arī mēs pozitīvas domas un raudzīsimies uz priekšu, nevis atpakaļ.

Dombrovskis noteikti jāieceļ par komisāru, vēlams finanšu un ekonomikas jomā. To viņš vislabāk pārzina. Mēs algu samazināšanu un nodokļu palielināšanu, kas noveda pie darbaspēka masveida emigrācijas, esam piedzīvojuši, lai nu tiek arī citām valstīm. Īpaši tām, kuru pārstāvji balsos par viņa apstiprināšanu komisāra amatā. Teiksiet, ka algas un nodokļi nav komisāra kompetencē? Tam taču nav nozīmes! Lēmumi par īpaši labvēlīgu kredīta nosacījumu piešķiršanu ar premjera ģimeni saistītam uzņēmumam arī nebija Dombrovska kompetencē, bet redziet - viņa valdīšanas laikā viss sanāca pats no sevis. Katrs var par to pārliecināties, palasot jau pieminēto portālu. Arī lēmuma pieņēmēji Briselē. Gan jau visi teksti ES valstu vēstniecībās rūpīgi apkopoti, iztulkoti nacionālajās valodās un lēmuma pieņēmējiem akurātās mapītēs uz galda salikti. Ar visu Dombrovska publisko paskaidrojuma rakstu un tam sekojošo atkārtoto Lapsas paziņojumu par ekspremjera meliem.

Arī Eiropā Valdim viss izdosies. Redzēsiet. Un pat apvainoties uz viņu nespēs, tāpat kā mēs to nespējām. Atliek tik viņam parādīties televizora ekrānā, sākt kaut ko neizteiksmīgi bubināt par konsolidāciju, un skatītāji gluži kā hipnotizēti sāk piekrītoši klanīt galvas un kaut ko atkārtot līdzi. Ko gan labāku Eiropa šajos nemierīgajos laikos var gribēt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē