Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Kas ir politiķa ieguvums publiskajā telpā? Tas, ka par viņu runā. Nav pat tik svarīgi, ko

Mēs ņemsim visu banku!

Pagājušajā nedēļā par startu Rīgas pašvaldības vēlēšanās noziņoja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Latvijas attīstības (LA) kopējais saraksts. Jaunveidojums izbrauca publicitātes arēnā, notūnēts līdz pēdējam. No skatītāju rindām gandrīz vienlaikus atskanēja – fuijjj! Pirmām kārtām par to, ka pieteikuma redzamākās sejas gluži vienkārši esot pārāk smukas. Ārkārtīgi racionāls arguments, tas gan. Protams, nākamo zobgalību virkni izraisīja jaundibinātā kolhoza logo – Rīgas atslēga ar ornamentētiem Mārtiņa Bondara iniciāļiem. It kā nebūtu diezgan, visam klāt vēl papildu kaitinājums, ka apvienība nenāk, lai "tiktu iekšā". Tā nāk, lai vadītu Rīgas domi. Runa ir par 50%, nevis 5% barjeru. Nulle daudz ko nosaka. Bondars vadīs, Pūce gādās naudu, Žagars būvēs labu, lētu koncertzāli, Jēkabsone-Žogota... pagaidām katrs ieraksta ko vēlas.

Protams, tādā pirmajā paziņojumā nevar iekļaut visu, kādēļ komentāra autors vakarrīt sazvanīja Bondara kungu un lūdza skaidrot dažas miglainās vietas brašā uznāciena kontekstā. Viss teksts mūsu lauciņā neiespiedīsies, tomēr galvenās atziņas bija šādas. Bez gariem ievadiem.

Labrīt! – Labrīt!

Kura politiskā spēka vēlētājs Rīgā tagad dos priekšroku jūsu apvienībai? – Mūs izvēlēsies PILNĪGI VISU pārstāvēto spēku vēlētāji.

Ja notiktu brīnums un jums nesanāktu 50% plus viena balss, ar ko veidotu koalīciju? – NE AR VIENU!... piedodiet, tomēr, ja nu Jānis Bordāns (Jaunās konservatīvās partijas vadītājs – aut. piez.) ar domubiedriem startētu Rīgas pašvaldības vēlēšanās, tad sadarbība varētu sanākt...

Dzirdēts, ka Džordžs Klūnijs (populārs, ļoti glīts amerikāņu aktieris – aut. piez.) varētu braukt uz Latviju. Ja nokārto pilsonību, jūs ņemtu sarakstā? – Kādēļ ne? Ja tikai vīžotu strādāt.

Jādomā, gan LRA/LA uznāciena savdabības, gan šeit atbildētie papildu jautājumi izraisīs vētrainu reakciju, kas arī būtu gluži dabiski. Tomēr. Aplūkosim šo no otras puses. Kas ir politiķa ieguvums publiskajā telpā? Tas, ka par viņu runā. Nav pat tik svarīgi, ko. Cik no mums atceras, piemēram, ZZS pieteikumu Rīgas pašvaldībai? Saskaņas apmaksāto pašslavinājumu medijos palaist garām grūtāk, tikai – pilnīgi nekā jauna. No šāda viedokļa LRA/LA Rīgas kampaņas starts ieguvis labu bonusu iepretim pārsvarā nekādiem vai ļoti nobružātiem konkurentu lozungiem. Laiks rādīs (un ļoti drīz), vai viss jaunpienācēju savāktais tvaiks nebūs izskrējis pirmajā svilpē.

Un vēl līdzsvara labad – būtu politkorekti ambiciozajā sarakstā ietvert kādu objektīvi ļoti neglītu cilvēku. Tikai... kurš upurēsies?

Top komentāri

3.komentārs
3
Kolāts dzied, dejo, deklamē un labi raksta. Talantīgs, kā visi laucinieki Latvijā.
Jautājums
J
Ko D. Kolāts grib uzzināt? Rīga jau ir LRA biedrs.
wtf?
w
Ko pīpējam?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē