Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Lēmuma anotācijā liekulīga plātīšanās, ka vispār jau prasītājs bija gribējis krietni vairāk

Spekulantu sapņu zeme

Ministru kabineta sēdē cita vidū šodien skata arī patīkamo jautājumu par budžetā neparedzētu līdzekļu piešķiršanu no tā paša budžeta. Atstājam mierā šoreiz neparedzēto mūzikas instrumentu iegādi Aglonas bazilikai. Svēta lieta, un summa bagātās valsts mērogiem nieks vien – 25 807 eiro. Vairāk interesē divi citi prasījumi, kas, visticamāk, tiks akceptēti – kopumā 653 298 eiro par nepareizi un neprasmīgi veiktu zemes atsavināšanu lidostas Rīga vajadzībām. Seriāls turpinājies ilgus gadus, un pēc garas tiesāšanās nonākuši, kur bija jānonāk – maksā ragā.

Lēmuma anotācijā liekulīga plātīšanās, ka vispār jau prasītājs bija gribējis krietni vairāk un gala cipars uzskatāms par lielisku rezultātu. Noteikti jāparedz iespēja veiksminiekiem piešķirt kādu ordeni vai vismaz Ministru kabineta goda rakstu un modinātājpulksteni! Patiesi, beigu beigās jau neviens par neprasmīgu, ilgstošu un zaudējumus nesošu ķēpāšanos tā arī neatbild pat ne ar valkātām zeķēm.
Vairāk vai mazāk zinām izveicīgus malačus, kas ar līdzīgu sūru darbu pelna dienišķo maizīti.

Prognozējot valsts vajadzības, nadzīgi uzpērk nekustamo īpašumu un vēlāk to labticīgi atdod valsts īpašumā. Par pieticīgu un taisnīgu samaksu. Kāds mazumiņš jāatdod advokātiem, bet gala rezultāts tāpat atzīstams. Pietiek maizītei, sviestam un daudzkrāsainiem ikriem. Ja nemaldos, divi kungi Gailītis un Paipaliņš šai rūpalā varētu prezentēt izcilas meistarklases ne tikai Latvijā, bet Eiropā un plašajā pasaulē. Latvijas institūtam jāpārdomā Latvijas publicitātes pasākumu plāns, citādi jāiztiek vien ar ierastajiem porziņģiem un prāta vētrām.

Kad nu pirmais spīvums noskrējis, nāk prātā konstruktīvākas lietas. Vai tad tiešām ierēdniecība un politiskās augšas ir pilnībā nespējīgas nedaudz sakarīgāk veidot juridiskās konstrukcijas nekustamā īpašuma atsavināšanas lietās? Vai tiešām, pamatoti prognozējot gaidāmās rīcības, nevar izveidot kaut daļēji neitralizējošu sistēmu? Padārgs juridisku lietu profesionāļu konsultējums galu galā būtu mazāk nervus, laiku un naudu prasošs nekā primitīva un neveikla īpašumu atsavināšanas politika.

Labi, lidosta ar visām neparedzētajām izmaksām nu sakārtota. Taču, rau – aizskatuvē jau dīdās apjomīgais Rail Baltica projekts. Salīdzinot ar Mārupes novada zemes placīšiem, dzelzceļa koridors ir plats, gaišs un dārgs ceļš nākotnē. Kā lojāls un attīstību atbalstošs pilsonis autors ir nesatricināms pārliecībā, ka te nu zemes atsavināšanas procedūra sakārtota un samērota ar iespējamiem spekulāciju riskiem. Vismaz tādā līmenī kā būtiska neparedzēto gadījumu budžeta uzpumpēšana tuvākajās desmitgadēs.

Top komentāri

MM
M
Precīzi. Tas NAV ATSEVIŠĶS GADĪJUMS!! Tā ir sakārtota biznesa sistēma. Oxyititeļno, kungi un dāmas!
Kuiviži
K
Malacis, Dzintri!
Konspirologs
K
''Vai tiešām, pamatoti prognozējot gaidāmās rīcības, nevar izveidot kaut daļēji neitralizējošu sistēmu?'' Pilnīgi noteikti-var? Tikai vai politiskajām augšām to vajag? Neēdīs tak rupjmaizi ar zapti! Un nestāstiet man, ka tiem, kam būtu valsts manta jāsargā, nezina, kā tā tiek izvazāta! Neo savulaik stāstīja, kāda ir tiesnešu attieksme pret taisāmo spriedumu- viņiem vienalga, ka neloģisks un stulbs, pārsūdzams ES tiesās un pēc tam apmaksājams no budžeta, galvenais, lai neaizvainotu pasūtītāju... Pēc tam, tas viņus vairs neinteresē. Nevienu ierēdni un politisko augšu neinteresē, par kādu naudu viņi tiek uzturēti, diemžēl viņi ir TIK stulbi, ka nesaprot, ka zars tūlīt lūzīs! Kaut gan, tie, kas tagad ir pierijušies, tiem vienalga, mūžs nodrošināts, var uzdziedāt:''Tev mūžam dzīvot , Latvija!''
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē