Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Baltic Restaurants Latvia: Atbildīgo iestāžu paziņojumi pirms izmeklēšanas noslēguma nav korekti

Pagājušajā piektdienā, 20.septembrī, Siguldas novada dome publiski paziņoja, ka atbilstīgi informācijai, ko Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sniedzis pašvaldībai, līdz šim veiktajās analīzēs šiga toksīnu producējošā baktērija E.coli nav atrasta nevienas Siguldas izglītības iestādes ēdināšanas blokā, tostarp, arī nevienam no tur strādājošajiem darbiniekiem, atgādina SIA Baltic Restaurants Latvia servisa direktors, valdes loceklis Guntis Bredovskis. Savukārt PVD vadītājs ir publiski paudis Latvijas Radio ēterā, ka visticamāk, bērnu saslimšanas cēloni Siguldā neizdosies noskaidrot, uzsver Bredovskis.

Ņemot vērā augstākminēto, nav saprotams uz kāda pamata epidemiologi (Slimību un profilakses kontroles centrs (SPKC)) pirmdien, 23. septembrī snieguši medijiem informāciju, ka inficēšanas cēloņi ir meklējami virtuvēs, norāda Bredovskis. Šādi apgalvojumi no atbildīgo iestāžu puses ir maldinoši un nekorekti.

"Neskatoties uz to, ka Baltic Restaurants Latvia virtuvēs nav atklātas baktērijas, kuras izraisa saslimušajiem bērniem identificētās saslimšanas, mēs jūtamies līdzatbildīgi un nevaram nepārdzīvot par notikušo. Gan kā uzņēmuma pārstāvji, gan kā vecāki mēs jūtam līdzi visām ģimenēm un pārdzīvojam par saslimušiem bērniem," pauž Bredovskis.

Vienlaicīgi nevar ignorēt faktu, ka atbildīgās valsts institūcijas joprojām nav atradušas smagās zarnu infekcijas slimības baktērijas izplatības cēloņus, un joprojām nav sniegta arī informācija par salmonelozi izraisošās baktērijas - salmonellas – izcelsmi, teikts Baltic Restaurants Latvia paziņojumā.

PVD veiktajās pārbaudēs ir atzīts, ka uzņēmuma darbība atbilst pārtikas apriti reglamentējošo normatīvo aktu prasībām. Vienlaicīgi atsevišķos posmos ir konstatētas neatbilstības, no kurām daļa jau ir novērstas un pārējās tiek novērstas saskaņā ar noteiktajiem termiņiem, uzsvērts Baltic Restaurants Latvia paziņojumā.

"Lai noskaidrotu neatbilstību cēloņus, esam uzsākuši uzņēmumā iekšējo izmeklēšanu, kā arī ieviešam pastiprinātas higiēnas procedūras papildu Ministra kabinetā noteikumos noteiktajām prasībām. Esam gatavi veikt jebkādas papildu pārbaudes ikvienā no uzņēmuma struktūrvienībām un esam rakstiski apliecinājusi šo gatavību arī PVD. Uzņēmums sadarbojas ar visām atbildīgajām institūcijām, sniedz nepieciešamo informāciju un līdzdarbojas savas kompetences ietvaros," piebilst Bredovskis.

Baltic Restaurants Latvia paziņojumā arī informē, ka ikvienā izglītības iestādē, kurā Baltic Restaurants Latvia nodrošina ēdināšanu, vecākiem, tāpat kā vienmēr, ir iespēja jebkurā laikā apmeklēt mūsu virtuves, lai iepazītos ar to, kā tur notiek darbs. Virtuves apmeklējuma laikā ir jāievēro higiēnas prasības, proti, jāuzvelk halāts un bahilas, jānomazgā un jādezinficē rokas. "Savā darbībā uzņēmuma vienmēr ir pieturējies pie atklātības politikas, vecākiem vienmēr ir bijusi iespēja apmeklēt virtuves, tikties ar pavāriem un uzņēmuma vadītājiem. Tāda paša nostāja saglabājas arī tagad, esam gatavi piedalīties vecāku sapulcēs, kā arī citos formātos tikties ar vecākiem, skolu un bērnudārzu darbiniekiem," uzsver Bredovskis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē