Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Progresīvie : Valdībai jāievieš "visaptverošas sankcijas" pret Putina režīmam pietuvinātajiem Latvijā

Krievijai vēršot agresiju pret Ukrainu, Saeimā nepārstāvētā partija "Progresīvie" aicina Latvijas valdību ieviest "visaptverošas sankcijas" pret Krievijas autoritārā vadītāja Vladimira Putina režīmam pietuvinātajiem Latvijā, pauž partijas līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa.

"Progresīvie" aicina Latvijas valdību pieņemt lēmumu iesaldēt Latvijā atrodošos aktīvus Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" visu līmeņu amatpersonām, citās sankcijās minētajiem un Kremlim pietuvinātajiem uzņēmējiem un viņu ģimenes locekļiem, teikts partijas paziņojumā.

"Progresīvie" "kategoriski nosoda" Putina lēmumu atzīt tā dēvēto "Doņeckas Tautas Republikas" un "Luhanskas Tautas Republikas" neatkarību, teikts partijas paziņojumā, norāda politiskā spēka pārstāvji.

Partija "īpaši asi" nosoda Krievijas karaspēka ievešanu šajās teritorijās bez saskaņošanas ar Ukrainas valdību, kas ir uzskatāma par atkārtotu Ukrainas teritoriju okupāciju, teikts "Progresīvo" paziņojumā.

Ņenaševa pauž, ka Latvijas valdībai esot "jārāda priekšzīme, ieviešot visaptverošas sankcijas pret Putina režīmam pietuvinātajiem Latvijā".

Doņeckas un Luhanskas apgabali ir suverēnas Ukrainas teritorijas daļas, kuru "neatkarības" atzīšana līdzīgi kā Krimas aneksija 2014.gadā ir Krievijas īstenots rupjš starptautisko tiesību pārkāpums, uzsvērts partijas paziņojumā.

"Aicinām Latviju un starptautisko sabiedrību nekavējoties ieviest visaptverošas ekonomiskās un finanšu sankcijas, kas būtu vērstas pret Krievijas politisko vadību, militāri rūpniecisko kompleksu, bruņoto spēku pavēlniecību un valsts ekonomiskajām struktūrām, un uzturēt šīs sankcijas spēkā līdz brīdim, kad Krievija pārtrauks pret Ukrainu vērstās provokatīvās rīcības," pauž "Progresīvo" pārstāvji.

"Lai arī Ukrainai ir tiesības aizstāvēt savu teritoriju, aicinām Ukrainas valdību turpināt saglabāt mieru, turpināt atturēties no tiešas militāras konfrontācijas, atjaunot Minskas vienošanās procesu, ja rodas iespējamība, un paļauties uz diplomātiskiem risinājumiem situācijas noregulējumā," pauž partijas pārstāvji. "Progresīvie" norāda, ka ir pret jebkuru konfliktu bruņotu risinājumu, jo cilvēku dzīvība ir visaugstākā vērtība.

Jau ziņots, ka Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās". Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

 

svaigiem dārzeņiem

1. Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē