Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arhibīskaps Vanags: Bez Kristus augšāmcelšanās nebūtu eiropeiskas Latvijas

Eiropa, kristīgā civilizācija un arī eiropeiska Latvija balstās Lieldienu Kristus augšāmcelšanās brīnumā, svētdien Lieldienu dievkalpojumā sacīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

"Mēs esam pieraduši dzīvot eiropeiskā Latvijā. Mums liekas pats par sevi saprotams no kristietības pasmeltais uzskats, ka cilvēks ir vērtība, kas jāciena, ka viņa tiesības ir jāciena un brīvība jāaizsargā. Kristīgā ētika, kas izteikta desmit baušļos, liekas neapstrīdams pamats attiecībām sabiedrībā," sacīja Vanags.

Vienlaikus garīdznieks aicināja pamēģināt iztēlē padzīvot Latvijā, kurā Kristus nav augšāmcēlies. "Nav eiropeiskas Latvijas, nav eiropeisku cilvēka tiesību un brīvību. Nav pašas Eiropas un kristīgās civilizācijas. Nav dievnamu un mākslas darbu, nav dievkalpojumu. Nav evaņģēlija, nav piedošanas, ir tikai nesaudzīga bauslība. Nav Jaunās Derības un mēs nevaram teikt "Mūsu Tēvs debesīs", jo tas, kurš ir Debesīs, nav Tēvs, bet tiesnesis, kas taisnīgi notiesā grēku," sacīja arhibīskaps.

Vanags norādīja, ka ir iniciatīvas, kuras vēlētos atbrīvot dzīvi mūsu zemē no visa kristīgā. "Taču, ja pamēģināsim, tad atklāsim, ka dzīve eiropeiskā un latviskā Latvijā līdzi ar pašu mūsu esību ir sakņota augšāmcelšanās notikumā. Tādēļ, sveicinot cits citu ar Lieldienu sveicienu "Kristus ir augšāmcēlies", lūgsim un strādāsim, lai mūsu dzīvē, zemē un tautā viņš patiešām būtu dzīvs un celtu augšup Latviju," aicināja Vanags.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Visas runas par Kristus augšām celšanos var saprast tikai tad, kad saprot kāpēc Kristum bija jāmirst.
Pravietisnejaukais
P
Kristus noliedzēji runā - vai nav vienalga, kam tic! Visas reliģijas ir vienādas! Mieru, tikai mieru... kad pēc šariata tiesas lēmuma pletne būs atstājusi četrdesmito asiņaino stvītru uz jūsu sārtajām pakaļiņām... tad varēsiet salīdzināt... .
Priecīgs Pratievisnejaukais
P
Eiropa atrodas TUR, kur Dievs tai nolicis būt, un Eiropa ir tikpat eiropeiska, cik āfrikāniska ir Āfrika, jeb aziātiski Āzija. Kāds tur sakars ar Lieldienām? Kāda ola Eiropā, tāda Austrālijā.Vaira
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē