Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bondars: Energoresursu cenu palielinājums būtu jākompensē ar mērķētiem pabalstiem

Energoresursu cenu palielinājums ir jākompensē ar mērķētiem pabalstiem, lai iedzīvotāji palielināto izmaksu dēļ netiktu iedzīti nabadzībā, aģentūrai sacīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" politiķis, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

Vaicāts par AP nostāju attiecībā uz ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) energoresursiem, Bondars norādīja, ka AP uzskata, ka samazinātās likmes nav labākais veids, kā atbalstīt cilvēkus, kam ir vajadzīga sociālā palīdzība.

Tā vietā būtu jānodrošina mērķēti pabalsti, ko varētu piešķirt atkarībā no mājsaimniecības lieluma un ienākumu apjoma, pieļāva politiķis.

Par to, kurām iedzīvotāju grupām un cik lielus pabalstus piešķirt, aprēķini būtu kopā jāveic pašvaldībām, Finanšu ministrijai un Labklājības ministrijai, atzīmēja Bondars.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) atkārtoti aicinās koalīcijas partnerus atbalstīt samazinātu PVN likmi elektroenerģijai, dabasgāzei, siltumenerģijai un kurināmajai koksnei, aģentūru LETA informēja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Vineta Vilistere-Lāce.

Viņa atklāja, ka piedāvājums, ko koalīcijas sadarbības sanāksmē varētu izskatīt nākamajā pirmdienā, 17.janvārī, paredzētu esošā 21% vietā noteikt konkrētajiem energoresursiem PVN likmi 5% apmērā laikā no šī gada 1.janvāra līdz 30.aprīlim.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis intervijā Latvijas Radio paudis, ka nedēļas līdz divu laikā būtu jāatrod komplekss risinājums, kā palīdzēt energoresursu cenu kāpuma smagi skartajiem.

"Spriedze pieaug," situāciju raksturoja Kaminskis, uzsverot, ka tik krasam cenu kāpumam nav bijis gatavs neviens, tostarp pašvaldību budžetos nav bijuši plānoti tādi līdzekļi, lai kompensētu cenu pieaugumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē