Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Broka: Drīkstu strādāt kā eksperte juridiskajos jautājumos, jo man nav aizliegums darboties LU

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja redzeslokā aizdomās par iespējamām koruptīvām darbībām nonākušajai Latvijas Universitātes (LU) rektora vietniecei Baibai Brokai (NA) ir aizliegums strādāt kā rektora vietniecei un LU iepirkumu komisijā, bet strādāt citos mazāk atalgotos amatos LU nav aizliegts.

Broka aģentūrai LETA skaidroja, ka viņa iecelta par eksperti juridiskajos jautājumos administrācijas atbalsta grupā, jo aizliegums strādāt citos mazāk atalgotos amatos LU neesot.

Viņa atgādināja, ka atkāpusies no rektora vietnieces amata un pārtrauksi savu politisko darbību nacionālajā apvienībā Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, lai neradītu lieku rezonansi. Taču nolēmusi strādāt LU citā amatā, kas neesot liegts.

Latvijas Universitātes personāla atalgojums ir saskaņots LU Senāta vispārējā personāla atalgojumā un kurā līmenī viņas ieņemamais amats iekritīs, tāds arī būšot viņas atalgojums. Konkrētu atalgojumu Broka aģentūrai LETA atteicās izpaust, sakot, ka tas būs "ievērojami zemāks nekā bijis līdz šim".

"Minētais amats bija vakants un es piekritu, jo profesionāli turpināt darbu neviens man neliedz. Būtiskākais šajā aspektā ir fakts, ka es nebūšu daļa no LU vadības un nepiedalīšos lēmumu pieņemšanā, tādējādi ievērošu man noteiktos ierobežojumus. Būšu eksperte juridiskajos jautājumos un turpināšu iesāktos darbus pie LU iekšējo normatīvo aktu pilnveidošanas, jauno sporta studiju programmu iedzīvināšanas un LU pārvaldības uzlabošanas jautājumiem," sacīja Broka.

Savukārt uz jautājumu par jaunumiem kriminālprocesa izmeklēšanā, Broka atbildēja, ka viņai nekas neesot zināms, jo uz jaunām pratināšanām kopš atbrīvošanas no ieslodzījuma neesot izsaukta.

Jau ziņojām, ka Broka tikusi pie jauna amata LU - viņa iecelta par eksperti juridiskajos jautājumos administrācijas atbalsta grupā.

LU administrācijas vadītājs Ansis Grantiņš TV3 Ziņām skaidrojis, ka "Broka pieņēma piedāvājumu strādāt kā eksperte juridiskajos jautājumos Administrācijas atbalsta grupā". LU vadība arī esot konsultējusies ar KNAB un guvusi apstiprinājumu, ka Broka var turpināt strādāt LU rektora vietnieces juridiskajos jautājumos amatā. Broka turpinās iesāktos darbus pie LU iekšējo normatīvo aktu pilnveidošanas, jauno sporta studiju programmu iedzīvināšanas un LU pārvaldības uzlabošanas jautājumiem, norādīja Grantiņš.

Tikmēr prorektore Ina Druviete TV3 Ziņām apgalvoja, ka Broka amatā uzprasījusies pati. "Man kā rektora pienākumu izpildītājai bija saruna ar Baibu Broku. Viņa izteica vēmi turpināt darbu LU ne rektora vietnieces, bet zemākā amatā. Konsultējoties ar KNAB saskaņojām, ka Broka var turpināt strādāt LU Administrācijas atbalsta grupā, kā arī akadēmiskajā darbā," norādīja Druviete.

Kā ziņots, saistībā ar KNAB sākto kriminālprocesu Brokai ir aizliegts strādāt universitātes iepirkuma komisijā, kā arī pieņemt lēmumus, kas saistīti ar kontroli un uzraudzību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma iepriekš atklāja LU prorektore Druviete.

Viņa skaidroja, ka ir saņemts tiesas izraksts, kurā skaidrotu Brokai noteiktie amata ierobežojumi. "No vēstules saprotam, ka akadēmisko darbu Broka varēs veikt," sacīja Druviete.

Iepriekš bija zināms, ka KNAB aizliedzis Brokai ieņemt amatu LU un izbraukt no valsts.

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Vispirms gan vajadzētu parūpēties lai pakaļa tīra, pēc tam tikai drīkstētu būt par eksperti ekonomikā. Es arī varētu būt eksperts, tik daudz esmu viltojis un krāpis aizgājušo varu, bet mani neviens pie varas nelaiž.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē